Angle down Atgal

Ma­žiau­sia lau­ki­nė ka­tė – lyg ma­žy­tė leo­par­do ver­si­ja

Tik pažvelkite, koks mažas ir mielas šis gyvūnėlis! Katė rudais taškeliais padabintu kailiuku yra mažiausia laukinė katė planetoje.

Susipažinkite su rudąja kate – mažiausiu kačių šeimos žinduoliu. Šie žavūs kačiukai priklauso laukinių rūšiai ir daugiausia yra paplitę Šri Lankos miškuose ir didžiojoje dalyje Indijos.

Vos iki 35–48 cm ilgio ir 15–30 cm aukščio užauganti rudoji katė lengvai telpa į žmogaus delną. Dažniausiai šie maži padarėliai pasirodo naktį, nors galima išvysti ir dienos metu. Tiesa, tuomet yra didesnė tikimybė tapti grobuonių aukomis. Dėl to jie dažnai aptinkami besislepiantys medžiuose ar urvuose.

Rudosios katės žavi savo dydžiu ir kailiuku. Jos neretai vadinamos mažomis leopardų versijomis. Tiesa, šios rudosios katės yra įrašytos į nykstančių rūšių gyvūnų sąrašą. Esminė to priežastis – sparčiai nykstanti natūrali jų gyvenamoji aplinka, t. y. lapuočių miškai.

Parengta pagal Boredpanda.com

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite