Angle down Atgal

Kalėdinė arbata su riešutų pienu

Per žiemos šventes mano namai kvepia šildančiais prieskonių kvapais. Kokia žiemos šventė be kalėdinės arbatėlės? Kaip tik tokia ir yra ši arbata. Pasimėgaukite…

Arbatai reikės:

  • ¼ šaukštelio cinamono;
  • ¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių;
  • ¼ šaukštelio kardamono;
  • ¼ šaukštelio malto imbiero;
  • žiupsnelio Kajeno paprikos.

Riešutų pienui:

  • ½ stiklinės migdolų (patartina išmirkyti pernakt vandenyje, kad riešutai taptų gyvi ir maistingesni);
  • 0,5 l vandens.

Per naktį mirkytus migdolus susmulkiname maišytuve kartu su vandeniu, nukošiame tyrę per maišelį migdolų pienui košti. Išspaudų neišmeskite: jų galima įdėti į džiovinti skirtų sausainių tešlą, jomis sutirštinti padažus ir sriubas. Išspaudas laikykite šaldymo kameroje.

Į puodelį įberiame pusę šaukštelio paruoštos prieskonių arbatos, užpilame karštu vandeniu, uždengiame, kad pritrauktų. Nukoštą arbatą užbaltiname pasigamintu riešutų pienu.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite