Angle down Atgal

Kaip na­muo­se pa­si­ga­min­ti jo­gur­to?

Na­tū­ra­lus jo­gur­tas ne tik ska­nus ir svei­kas, jį vi­sai ne­su­dė­tin­ga pa­si­ga­min­ti ir pa­tiems, be to, jam pa­ruoš­ti te­rei­kia vos ke­lių ing­re­dien­tų.
 

Natūralus jogurtas – sveikatai naudingas produktas. Jame yra baltymų, kalcio, gausu organizmui itin naudingų gerųjų bakterijų, kurios yra atsakingos ne tik už mūsų virškinimo sistemos veiklą, bet ir už viso organizmo gerovę. Jos padeda stiprinti imuninę sistemą, kovoja su potencialiais pavojais ir apsaugo nuo nemalonių bei skausmingų uždegimų.

Natūraliam jogurtui paruošti užtenka vos kelių ingredientų – tik pieno ir kelių šaukštų jau pagaminto jogurto.

Natūralus jogurtas – skanus ir sveikas ingredientas, kuris dažnai naudojamas, gaminant ir įvairiausių salotų pagardus. Natūralų jogurtą tereikia sumaišyti su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis: mėtomis, krapais, petražolėmis, bazilikais, pagardinti druska ir pipirais. Toks padažas ypač tinka prie agurkų ar ridikėlių salotų. Be to, natūralų jogurtą galima naudoti ir gaminant tradicinius šaltibarščius ar kitas šaltsriubes –
gaminant mėgstamą sriubą, kefyras gali būti sumaišomas su jogurtu, taip šaltsriubė bus tirštesnė.

Visgi dažniausiai natūralus jogurtas valgomas pusryčiams arba kaip skanus, lengvas ir sveikas užkandis. Jogurtą galima maišyti su granola, įvairiausiais dribsniais, šviežiais vaisiais, uogomis ar jų tyrėmis. Taip pat jį galima patiekti ir prie blynų vietoje grietinės.

Naminis graikiškas jogurtas

Jums reikės:

  • 1 l pieno
  • 6 v. š. natūralaus jogurto

Gaminame:

Pieną pašildykite iki 45 °C. Nugriebkite susidariusią plutelę ir į šiltą pieną įmaišykite jogurtą. Supilkite visą masę į stiklainį, šiltai apvyniokite ir palikite šiltoje namų vietoje fermentuotis per naktį. Kitą dieną perkoškite susifermentavusį jogurtą per marlę. Nubėgusios skystosios dalies neišpilkite – tai pasukos, kurias taip pat galite naudoti. Likusi tirštoji dalis – graikiškas jogurtas.

Graikiškas jogurtas su granola

Jums reikės:

  • 1 l pieno
  • 400 ml naminio graikiško jogurto
  • 100 g avižinių dribsnių
  • 15 g migdolų riešutų
  • 15 g gliaudytų lazdynų riešutų
  • 10 g džiovintų abrikosų
  • 1 v. š. saulėgrąžų
  • 1 v. š. moliūgų sėklų
  • 1 v. š. kokosų aliejaus
  • 1–2 v. š. medaus
  • 1 a. š. malto cinamono
  • Žiupsnelio druskos

Gaminame:

Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C. Visus ingredientus, išskyrus jogurtą, sumaišykite, suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į orkaitę. Vis pamaišydami, kepkite maždaug pusvalandį. Granolą atvėsinkite, kad ji taptų traški. Jogurtą gerai išmaišykite, kad jis taptų purus, sumaišykite su granola ir skanaukite!

Pranešimas spaudai

 

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite