Angle down Atgal

Dan­giš­ko sko­nio na­mi­niai le­dai

Va­sa­ra be le­dų – sun­kiai įsi­vaiz­duo­ja­ma. Šie dau­ge­lio mėgs­ta­mi ska­nės­tai yra be­ne pa­grin­di­nis šil­to­jo se­zo­no de­ser­tas, su­tei­kian­tis tik­rą at­gai­vą per karš­čius. Da­li­ja­mės va­ni­li­nių ir ka­ka­vi­nių le­dų re­cep­tais, ku­rie nu­ste­bins sa­vo pa­pras­tu­mu.

Kakaviniai ledai su pistacijomis ir bananais

Reikės:

  • poros didelių bananų,
  • saujos išlukštentų pistacijų,
  • saujos juodųjų serbentų,
  • 1 šaukšto ekologiškos kakavos.

Bananus nulupkite, supjaustykite ir per naktį palaikykite šaldiklyje. Tuomet sudėkite į galingą smulkintuvą, kuris skirtas ledui smulkinti, kad šaldyti vaisiai jo nesulaužytų. Sutrinkite vieną bananą, įberkite pistacijų, serbentų ir vėl sutrinkite. Smulkintuve sutrinkite antrą bananą ir kakavą. Abi ledų mases sudėkite į dubenėlį ir ragaukite.

Tiems, kurie mėgsta vaisinius gaiviuosius desertus, verta išbandyti šerbetą. Tokiems ledams reikės 3 puodelių šaldytų ir paruoštų braškių, pusės puodelio agavų sirupo bei 3 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių.

Visus šiuos ingredientus suplakite smulkintuvu, išmaišykite iki vientisos tirštos masės, supilkite į formeles, įbeskite pagaliukus ir sudėkite bent 4 val. į šaldiklį. Išėmę galėsite mėgautis nepaprasto skonio ledų šerbetu, kuris užkariaus kiekvieno – tiek mažojo, tiek suaugusiojo – smaližiaus širdį.

Vaniliniai naminiai ledai su medumi

Reikės:

  • 1,5 puodelio riebios grietinėlės,
  • 1,5 riebaus pieno,
  • 4 didelių kiaušinių trynių,
  • pusės puodelio skysto medaus,
  • pusės šaukštelio druskos,
  • šaukštelio vanilės ekstrakto.

Pirmiausia, atskirame inde suplakite kiaušinių trynius iki vientisos masės. Tuomet kitame puode pakaitinkite grietinėlę, pieną, medų, druską – retkarčiais pamaišykite, kol pradės virti. Šį mišinį nuimkite nuo viryklės, supilkite išplaktus kiaušinių trynius – viską virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami apie 10–12 min. Masė turi šiek tiek sutirštėti, o tada ją supilkite į kitą indą – įdėkite vanilės ekstrakto ir gerai išmaišykite.

Indą uždenkite ir palikite 6 val. šaldytuve arba palaikykite jame visą naktį. Išėmę suplakite plaktuvu ir dar bent porai valandų įdėkite į šaldiklį.

Šie naminiai ledai patys skaniausi po poros dienų šaldymo, o receptas yra atviras eksperimentams. Pieną ir grietinėlę galima keisti mėgstamais produktais be laktozės, o medų – klevų sirupu. Bet kuriuo atveju rezultatas bus toks pat gardus: šie ledai tikrai pretenduos tapti mėgstamiausiais ne tik vasarą.

Parengta pagal pranešimą spaudai

 

comment Skaitytojų komentarai (0)

Rekomenduojamas video turinys


Taip pat skaitykite