Angle down Atgal

Cinamoninės bandelės

Šiandien sveikinuosi iš savo garbanotos virtuvėlės su cinamoninėmis bandelėmis. Jei namuose pritrūko veikos, štai šiek tiek laiko užimantis, bet labai smagus ir skanus receptas, dėl kurio tikrai nebus gaila gaminant praleisto laiko.

Bandelėms reikės:
220 ml šilto pieno
510 ml miltų
14 g sausų mielių
50 g sviesto
3 kiaušinių + 1 kiaušinis bandelių aptepimui prieš kepant
3 v.š. cukraus
žiupsnelio druskos

Įdarui:
50 g sviesto
1,5 stiklinės rudojo cukraus
3 v.š. malto cinamono

Bandelių gamyba:

Dubenyje sumaišykite pašildytą pieną, kiaušinius, ištirpintą sviestą, sudėkite cukrų, druską, sausas mieles ir miltus. Ingredientus išmaišius, tešlą minkykite apie 5 min. Toliau indą uždengus maistine plėvele palikite, kad pakiltų, tai užtruks apie pusvalandį.

Pakilusią tešlą paminkykite apie 5 min ir palikite kilti 45 minutėm. Tešlą iškočiojame taip, kad gautųsi stačiakampio forma, ištepkite ją tirpintu sviestu ir apiberkite cukrumi bei cinamonu.

Susukite tešlą į ritinėlį ir supjaustykite į bandeles, Sudėkite jas į kepimo popieriumi ištiestą formą. Palikite vietos pakilimui. Suformavus bandeles leiskite joms pakilti 10 minučių, tuomet aptepus kiekvieną bandelę kiaušinio plakiniu kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Rekomenduojamas video turinys


Taip pat skaitykite