Angle down Atgal

Burgeriai su... triušiena: dar niekas tokio nebandė?

Burgeriai su vištiena, su jautiena, plėšyta kiauliena, vegetariški, su grybais. O kas sakė, kad negalima daryti su triušiena? Bent aš tokių negirdėjau, todėl nusprendžiau gaminti. Ir tikrai nepasigailėjau!

Jums reikės (2 asmenims):

250 gramų triušienos juosmeninės dalies filė

2 bandelių burgeriams

Salotų lapų

Pomidoro

Mėgiamų padažų

Čederio sūrio lapelių

Apelsinų džemo su viskiu (nebūtina)

Triušienos prieskonių

Pirmiausia pasiskrudinau bandeles. Jos gali būti ir vėsesnės, bet būtinai traškios. Tuomet imamės mėsos kepimo. Aš niekaip ypatingai triušienos nemarinavau. Turėjau šiai mėsai skirtų prieskonių, tad tiesiog įtryniau ir dėjau kepti keptuvėje su įkaitusiu aliejumi.

Kai mėsa ėmė minkštėti, įdėjau gerą šaukštą apelsinų džemo su viskiu ir uždengiau keptuvės dangtį. Toks padažas mėsai davė lipnumo, blizgumo ir nenusakomo prieskonio. Šiek tiek jaučiasi ir kartumas, ir saldumas, bet viskas neįtikėtinai gerai dera.

Na, o per 5-7 minutes iškepus mėsą, belieka konstruoti burgerį. Ant bandelės tepiau šiek tiek BBQ padažo, dėjau salotą, pomidorą, tuomet mėsą, čederio lapelį ir užvožiau vos padažu suvilgyta antra bandele.

Tai buvo naujas atradimas. Rekomenduoju pabandyti.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Rekomenduojamas video turinys


Taip pat skaitykite