Angle down Atgal

Apelsinų džemas - dovana, kurią galėsite išsiųsti giminėms ir draugams

Per Kalėdas norisi nustebinti kiekvieną brangų žmogų. Padovanoti dalelę širdies šilumos yra daug svarbiau, nei „nusiaubti“ parduotuves ir pakuoti menkaverčius suvenyrus. Juo labiau, kad situacija diktuoja, jog maisto parduotuvių geriau nelankyti, o kitos nedirba. Todėl mano šeima šiais metais nusprendė pradžiuginti draugus ir artimuosius savo virtu džemu. Kol iki švenčių dar liko šiek tiek laiko, tokį džemą spėsite išsivirti ir išsiųsti. Jei ne - dovana nepasens ir po kelių mėnesių.

Apelsinų ir citrinų džemui reikės:

- 2 kilogramų apelsinų;

- 3 citrinų;

- 1 pakuotės uogienių cukraus;

- pusės pakuotės paprasto cukraus.

Iš tokio kiekio vaisių jums išeis apie dešimt 200 ml talpos stiklainiukų džemo. Sunkiausias ir ilgiausiai trunkantis darbas – nusilupti apelsinus ir citrinas. Po to viskas – kaip sviestu patepta.

Du apelsinus ir vieną citriną atidėkite į šalį, jų nelupkite, o visus kitus nusilupkite, kad neliktų baltų žievelės dalių. Vaisius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pilkite į puodą. Užpilkite cukrumi ir šiek tiek palaikykite. Jei vaisiai nėra labai sultingi, jums reikės kantrybės, kol nuo cukraus ir vaisių dueto atsiras pakankamai sulčių. Mums šį kartą pasisekė. Vos užpylėme apelsinų ir citrinų gabalėlius cukrumi, ir sulčių jau buvo iki puodo viršaus. Jei matysite, kad sultys taip ir neatsiranda, teks įpilti šiek tiek vandens.

Dabar metas paimti atidėtus vaisius. Nuo jų nutarkuokite žievelę ir berkite į puodą. Tiesa, šią procedūrą galite praleisti, jei nemėgstate švelnaus kartumo poskonio. Mano šeimai toks prieskonis labai patinka, nes džemu tuomet galima gardinti ir mėsą.

Dauguma šeimininkių panašiuose receptuose rašo, jog virti tokį džemą reikia apie 20 minučių, tačiau mes masę ant silpnos ugnies kaitinome visą valandą. Tuomet džemas ima kristalizuotis, labiau sukrenta vaisių gabaliukai.

Kai džemas jau kunkuliuoja – metas pilstyti į stiklainius. Aš nenorėjau, kad liktų vaisių gabaliukų, tad visą masę dar sutryniau smulkintuvu, liaudiškai vadinamu „blenderiu“.

Belieka palaukti, kol džemas atvės, ir papuošti stiklainius, užrišti kaspiną ar pagaminti etiketę.

Toks darbas – ne tik džiugesys draugams, ragaujant jūsų pagamintą džemą, bet ir puikus laikas su šeima, užsiimant kūryba! Rekomenduoju išbandyti.

P. S. į dovaną dar įdėkite trapučių ar krekerių, su kuriuo artimieji galės iš karto ragauti džemą.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Rekomenduojamas video turinys


Taip pat skaitykite