Angle down Atgal

Varškės duona be gliuteno - figūrai dailinti ir sveikatai palaikyti

Kai išgirdau, kad netoleruoju gliuteno, galvojau viskas. Viskas savaitgalio sumuštiniams, kiaušiniui su skrebučiu. Pervertusi begliutenės duonos receptus dar labiau pasidaviau. Aš ne iš tų, kurios turi kantrybės parą mirkyti grikius ar ilgiau nei 20 minučių ko nors laukti. Tada prisiminiau vandutes ir surizikavau kepti "Vandą". Taip aš vadinu savo duoną.

Jai reikės:

360 gramų varškės
2 kiaušinių
200 gramų kokosų miltų
Sėklų mišinio (dėjau sezamų, linų sėmenų, kanapių sėklų, galite moliūgų ar saulėgrąžų sėklų įberti)
Žiupsnio druskos
Pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Viską tiesiog sumaišome inde. Aš padauginau miltų, todėl įpyliau šiek tiek pieno. Beje, ir pienas, ir varškė - belaktoziai.

Į nedidelę stačiakampę skardą tiesiau kepimo popieriaus ir supyliau masę. Iki pusės skardos, nes duona gerokai iškyla.

Kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Duoną laikykite maišelyje, nes ji greitai kietėja. Puikiai pakeis paprastą duoną, o kur dar baltymų nauda.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite