lašišos kepsnys, žuvis, receptai, švenčių patiekalai
Angle down Atgal

Šventės ant nosies: kepame lašišos kepsnį

Dar mano močiutė, mama, o vėliau ir aš pati Kūčioms kasmet ruošdavome žuvį tešloje, tačiau šiais metais nusprendžiau eksperimentuoti ir gaminti lašišos kepsnius. Dėl padažo dar neapsisprendžiau, bet tikriausiai patieksiu kaparėlių užpilą.

Lašišos kepsniui su daržovėmis reikės:

 4 vienetų lašišos gabalėlių (keturiems šeimos nariams po vieną, apie 150 gramų svorio);

 Itališkų žolelių mišinio;

 Druskos, pipirų:

 Citrinos;

 Nedidelės cukinijos;

 Vyšninių pomidorų.

 Padažui reikės:

 3 valgomų šaukštų kaparėlių;

 1 šaukštelio miltų;

 Graikiško arba islandiško jogurto;

 Pusės kubelio sultinio;

 Pusės šaukštelio rudojo cukraus;

 Druskos.

Lašišos kepsnius pabarstau itališkomis žolelėmis, spaudžiu citrinos sultis ir palieku marinuotis bent kelioms valandoms. Į keptuvę pilu šiek tiek aliejaus ir apkepinu kiekvieną lašišos kepsnelio pusę po 2 minutes. Dedu kepsnius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, barstau druska, pipirais, šalia beriu vyšninius pomidorus, cukinijos griežinėlius, juos apšlakstau šlakeliu alyvuogių aliejaus, pabarstau druska ir kepu 190°C temperatūroje apie 15 minučių.

Kol žuvis kepa, kaparėlius beriu į puodą, šiek tiek patrinu šaukštu. Sudedu kitus ingredientus, išskyrus miltus, ir maišydama užvirinu. Sumažinusi ugnį, beriu miltus ir maišydama pakaitinu, kol padažas šiek tiek sutirštėja.

Lašišos kepsnį dedu į lėkštę, šalia gražiai rikiuoju daržoves ir ant visko užpilu šiek tiek padažo. Žinoma, galima garnyrui rinktis dar ir ryžius.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite