Angle down Atgal

“Susisukusi vištiena” - greitas ir gardus sprendimas

Pakalbėkime apie vištieną. Man ji labai patinka, ypač krūtinėlė. Tačiau namiškiai skundžiasi, kad mėsa per sausa, neskani. Visokių receptų išbandžiau, kol atradau TĄ vienintelį, kuriuo mėgaujasi ir šeimos nariai. Vištienos kepsniai greitai paruošiami ir labai skanūs.

Jums reikės:
2 didelių krūtinėlės puselių;
Čederio sūrio (ar kitokio sūrio “lapeliais”);
100 g. virtos vištienos filė;
100 g. brokolio;
Mėgiamų prieskonių;
Kario padažo (ar kito mėgiamo padažo).

Vištienos krūtinėlės puses pjauname išilgai (jei storesnis gabalėlis - į tris dalis). Kad mėsa būtų minkštesnė, aš ant kepsnių uždedu maistinę plėvelę ir šiek tiek “išmušu”. Vištiena - labai pažeidžiama mėsa, greitai galime išardyti gražius gabalėlius, būtent todėl dedu maistinę plėvelę.

Paruoštus mėsos gabalėlius įtrinu prieskoniais. Aš renkuosi druską, pipirus, paukštienos prieskonius be druskos ir rūkytą papriką. Kiek palaukusi, kol prieskoniai įsigers, vieną pusę kepsnio įtrinu kario padažu (pirktu parduotuvėje, jau paruoštu, tačiau čia tiktų ir pesto padažas). Ant tos pusės, kuri ištepta padažu, dedu virtos vištienos filė juostas, sūrio lapelį ir brokolius. Kepsnį susuku ir persmeigiu mediniu pagaliuku.

Orkaitėje tokie kepsniai keps apie 20 minučių. Per tą laiką galime išsivirti grikius, ryžius ar kuskusą. Galima rinktis ir bolivinių balandų košę.

Kepsnius patiekiau su sultenėmis, tačiau galima pasigaminti ir šviežių daržovių salotų su aliejaus ir citrinos užpilu.

Beja, vietoje brokolio į kepsnio vidų galėtume dėti ir slyvą, saulėje džiovintus pomidorus ar tarkuotas morkas. Skanaus!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite