Angle down Atgal

Skanus ir be galo paprastas naminio torto receptas!

Tortas, kurio nereikia kepti orkaitėje! Paprasta, greita, patogu ir gardu!

Sudėtis

Tešlai:

2 kiaušiniai

nepilna stiklinė cukraus

maždaug 50 g išlydyto sviesto

300 ml pieno

200 g miltų

3 šaukštai kakavos

du nepilni šaukšteliai kepimo miltelių

vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus pagal skonį

Kremui:

500 g grietinės

120–150 g cukraus arba kondensuoto pieno

konservuotų vaisių ar uogienės

Gaminimas:

Ištirpinkite sviestą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų ar vanilės ekstraktą. Supilkite pravėsusį sviestą. Gerai išmaišykite maišytuvu.

Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą.

Miltų mišinį supilkite į kiaušinio masę ir išmaišykite maišytuvu. Pašildykite pieną ir mažomis dalimis supilkite į tešlą.

Įkaitinkite keptuvę (23 cm) ir kepkite kaip blynus uždengę dangčiu. Kepkite iš kiekvienos pusės po 3-4 min.

Kremui išplakite grietinę su cukrumi.

Sluoksniuokite tortą. Dėkite iškeptą blyną ir sutepkite kremu. Ant viršaus dėkite kitą blyną, sutepkite. Paskleiskite uogienės arba susmulkintų konservuotų vaisių. Ir t.t. Tortą galite papuošti trupiniais ar tarkuotu šokoladu.

Skanaus!

Šaltinis

Zinoti.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite