Angle down Atgal

Simona Nainė: „Aš paprastas kaimo vaikas – įmantrybių neieškau“

Atlikėja ir „Nunu“ prekinio ženklo įkūrėja Simona Nainė, sakosi esanti labai paprastas žmogus ir „naujų dviračių nesistengianti išrasti“. Nors ji ir mėgstanti gerą bei kokybišką maistą, tačiau virtuvėje įmantrybių neieškanti. Pokalbio metu Simona mums papasakojo apie mėgstamiausias vietas, kuriose mėgsta pavalgyti, įpročius bei, kokia kava jai yra gardžiausia.

„Vorų ir tarakonų nevalgysiu niekada“

Tikriausiai čia posakis „niekada nesakyk niekada“ netinka, kadangi, jeigu Simona vorams ir tarakonams sako NE, vadinasi taip ir bus.

„Esu buvusi Brazilijoje ir Meksikoje, tačiau svečiose šalyse mes valgome paprastai – nuo ko nepradėtų pykinti“, – juokiasi Simona ir sako, kad „aš paprastas kaimo vaikas, todėl manęs tie visi egzotiniai patiekalai netraukia. Taip pat esu buvusi „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintame restorane – man ten nelabai patiko“.

„Jeigu turiu laiko gaminu, jeigu neturiu, tuomet ne“, – paprastai ir aiškiai atsako Simona. Pašnekovės dienotvarkė iš ties intensyvi, tad tenka dažnu atveju ir mitybos įpročius derinti prie jos.

„Gaminu labai paprastai. Dažniausiai, jeigu laikausi dietos valgau mėsą ir daržoves. Taip pat maisto racione vyrauja tas, ką abu su vyru Jonu mėgstame: jautienos kotletukai, varškės apkepas“, – sako pašnekovė.

Pusryčiai – tikras iššūkis

Simona pasakoja, jog pastaruoju metu, vienas jos didžiausių pasiekimų mityboje – pusryčių valgymas.

„Man prisiversti valgyti pusryčius labai sunku, kadangi aš jų tiesiog nenoriu“, – sako Simona ir priduria, kad labai džiaugiasi, jog pagaliau pasuko tinkamu keliu.

Žiemą džiuginantys patiekalai

„Šaltuoju laikotarpiu norisi sriubos“, – pasakoja pašnekovė. Anot pašnekovės, sriuba, tai vienas iš patiekalų, kurį buvo privaloma valgyti vaikystėje. Tačiau šis patiekalas dar ir dabar jai labai patinkantis.

„Mėgstamiausia burokėlių“, – sako ir kartu šypsosi Simona. „Tai labai paprastas patiekalas, bet vis dar labai skanus. Žinoma, skaniausią burokėlių sriubą moka išvirti tik mano vyras Jonas“, – priduria pašnekovė.

Vegetarizmas – individualus pasirinkimas

Simona nemano, kad kada nors su vyru taps vegetarais. Kaip pati įvardija, jie yra tikri mėsėdžiai. Ir nieko čia blogo nematanti. Anot Simonos, kiekvienas renkasi taip kaip nori, atsižvelgdamas į savo poreikius.

„Sakoma, kad mėsa apsunkina organizmą, tačiau manau, kad čia tik saiko dalykas. Jeigu valgysi viską saikingai, visas bus gerai“, dalijasi nuomone Simona.

Skaniausia kava – ruošta namuose

Klausiame Simonos, kokia kava jos mėgstamiausia bei kur tokios ieškoti? Simona atsako labai paprastai: „namuose“.

„Pati gardžiausia kava yra ruošta namuose, kada atsikeli ryte ir pati pasidarai kavos. Maltų pupelių, paprasta juoda kava. Net ir prekybos centruose galime rasti kavų, specialiose pakuotėse, kurios išlaiko skonį ir yra kokybiškos. Naujų dviračių neieškau“, – pasakoja Simona.

Mėgstamiausios vietos Vilniuje

Jeigu norisi šašlykų ar kitų ant žarijų keptų patiekalų, Simona rekomenduoja Fabijoniškių mikrorajone esantį alaus restoraną/barą „Fabai“.

„Ten yra atviras židinys su žarijomis, kuriame pučia specialūs vėjeliai. Maistas tikrai labai skaniai iškeptas“, – dalijasi įspūdžiais Simona.

„Skaniausias jautienos kepsnys restorane „Markus ir ko“. Mes su Jonu labai dažni svečiai. Buvo laikotarpis, kada lankydavomės ten kiekvieną savaitgalį“, – juokiasi Simona.

Maisto skoniu nenusileidžia ir restoranas „Selfish Bistro“, kada norisi jūros gėrybių.

Žinoma, o kaip gi be Simonos dievinamos burokėlių sriubos. Jos paragauti Simona rekomenduoja užsukti į Vilniaus g. esantį barą „Distileriją“.

Vaiva Didžiulytė @Meniu.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite