Angle down Atgal

S. Skvernelis: „Nebeliks reikalavimo kavinėse riboti žmonių srautą“

Pirmadienį ministras pirmininkas Saulius Skvernelis be kita ko pranešė, jog nebelieka maitinimo įstaigoms iki šiol taikyto reikalavimo riboti žmonių srautus bei užtikrinti, kad vienam klientui būtų skiriama ne mažiau kaip 10 kv. metrų ploto. Šį reikalavimą ypač kritikavo verslo bendruomenė.

Skaitykite daugiau: Restoranų ir kavinių planus jaukia sudėtingi reikalavimai, pakitę žmonių įpročiai

Kavinių ir barų atstovas apie ribojamą darbo laiką: sunku suprasti tokio sprendimo logiką

„Trumpai apie šiandienos COVID – 19 komiteto posėdyje priimtus sprendimus. Kas tikrai svarbu: patvirtinome priemones, kurios turi padėti sumažinti ilgalaikes neigiamas pandemijos pasekmes žmonių psichinei sveikatai.

Ką darysime: žymiai išplėsime psichologinių konsultacijų prieinamumą, papildomai planuojame įdarbinti daugiau kaip 200 psichologų. Stiprinsime emocinės paramos linijas: tiek vaikų, tiek senjorų ir kitų grupių. Kursime regionines mobilias greitojo reagavimo komandas, tobulinsime specialistų kompetencijas.

Manau, kad kartu su kitomis planuojamomis priemonėmis tai bus reikšmingas pagalbos žingsnis žmonėms, jaučiantiems nerimą, depresiją ar kitokius sutrikimus, kuriuos sąlygojo pandemija. Negalime į tai numoti ranka.

Pritarėme naujai skatinimo priemonei, paremsime NVO bendruomenę, kuri per COVID-19 protrūkį aktyviai teikė pagalbą socialiai pažeidžiamiausiems asmenims. Be viso kito tai padės užtikrinti ir tokių tikrai reikalingų paslaugų tęstinumą.

Dėl kavinių, restoranų ir kitų viešojo maitinimo įstaigų veiklos. Nebeliks reikalavimo riboti žmonių srautą ir užtikrinti, kad kiekvienam lankytojui būtų skiriamas ne mažesnis kaip 10 kvadratinių metrų plotas.

Lieka bazinis reikalavimas: tarp staliukų – ne mažiau kaip 2 metrai. Jei tarp staliukų įrengtos specialios pertvaros, atstumas tarp lankytojų turi būti ne mažiau kaip metras. Tik primenu, jog jau anksčiau nustatyta, kad prie vieno staliuko gali sėdėti iki 5 asmenų. Vienos šeimos narių skaičius nėra ribojamas.

Aptarėme planuojamus reikalavimus vaikų poilsio stovykloms. Pagrindinis principas ir rekomendacija – dirbti su ne didesnėmis nei 15 vaikų grupėmis. Jei jos visgi bus didesnės, veiklas bus prašoma planuoti laikantis grupių izoliacijos principo, skiriant atskirą personalą, vengiant kontakto su pašaliniais asmenimis. Prioritetą bus rekomenduojama teikti veikloms lauke.

Čia irgi tik primenu, kad Vyriausybė ieškos būdų, kaip subsidijuoti šias stovyklas ir taip padengti bent dalį tėvų išlaidų“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo Premjeras.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas, daugiau nei pusšimčio restoranų ir kavinių šalyje valdančios bendrovės „Amber Food“ vadovas Gediminas Balnis BNS sakė, kad šis reikalavimas sutrukdė planams nuo pirmadienio atnaujinti veiklą visose kavinėse.

Jo teigimu, kvadratiniai metrai restorane nėra susiję su saugumu, tačiau sukelia papildomų trukdžių organizuojant kavinės veiklą.

Restoranų tinklą „Jurgis ir Drakonas“ valdančios bendrovės „Burokėlis ir krapas“ vadovė Odeta Bložienė taip pat teigė, kad tokį reikalavimą įgyvendinti labai sudėtinga.

SAM patvirtintose taisyklėse taip pat neleidžiama veikti bufetams, kai maistą įsideda patys lankytojai, cukrus, druska, padažai turės būti skirti kiekvienam lankytojui atskirai, meniu, staltiesės ar padėkliukai turės būti dezinfekuojami arba vienkartiniai, nebus galima lankytojams siūlyti apklotų.

Be to, prie įėjimo turi būti informuojama, kad nerekomenduojama lankytis rizikos grupės žmonėms, taip pat apie būtinybę laikytis asmens higienos.

Lietuvoje nuo pirmadienio švelninant karantino sąlygas, viešojo maitino įstaigoms leista atnaujinti veiklą uždarose patalpose, jos gali veikti nuo 8 iki 22 valandos.

Etaplius.lt ir BNS informacija

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite