Angle down Atgal

Restorano apžvalga: „Nica”

Ar mėgstate keliauti po Lietuvą? Jūsų maršrute tik didieji Lietuvos miestai ar neaplenkiate ir mažesnių, savotiškai žavingų miestelių? Savaitgalio išvykos į Suvalkiją metu užklydau į Marijampolę bei kone pačiame miesto centre įsikūrusį restoraną „Nica”. Ieškodama informacijos apie restoranus, barus Marijampolėje už akių labiausiai užkliuvo stilingo jaunimo pamėgtas „KamBARys“, tačiau tądien baras nedirbo, todėl keliavau į šalimais esančią gatvelę bei jau minėtą kavinę-barą „Nica“.

Kavinės-baro „Nica“ meniu gausus daugelio pamėgtų patiekalų. Internetiniame puslapyje rašoma, kad pas juos klientai mėgaujasi skoniais iš viso pasaulio. Tai tiesa, kadangi meniu randame prancūziškų, itališkų, amerikietiškų bei azijietiškų šaknų patiekalų. Skanauti galima tailandietišką sriubą, čili troškinį ir kitas sriubas, siūlomas nemažas užkandžių, salotų pasirinkimas, makaronai su įvairiais ingredientais, šveicariški bulviniai, lietiniai blyneliai, mėsos, žuvies kepsniai, kelių rūšių mėsainiai bei krosnyje kepamos picos visų skoniams. Iki pietų restoranas kviečia pasistiprinti pusryčiais ar bet kuriuo metu užsukti ir pasimėgauti saldesiu, kurių pasirinkimas čia taip pat nemažas.

Restoranas pilnas žmonių, tačiau keliaujame per restorano sales ir laisvą staliuką randame. Užsisakome tailandietišką sriubą, anties šlaunelę Confiti de Canard, ant grilio keptus virtus kiaulienos šonkauliukus, atsigaivinti pusiau sauso Lizard Riesling vyno. Įėjus restorano atmosfera pasirodė gan moderni, tačiau laukiant maisto akys nukrypsta į ant drobės atspaustas poros nuotraukas, kuriomis nukabintos kavinės-baro sienos – miela ir sentimentalu, tačiau aplinką galima padekoruoti įdomesnėmis detalėmis, kurios sukurtų kur kas ypatingesnę atmosferą.

Ragaujame patiekalus – sriuba gardaus kokosų pieno skonio, papildyta vištiena, krevetėmis, midijomis, grybais, papildomo skonio sriubai suteikia imbiero juostelės ir šviežios kalendros. Sriuba skysta ir aštri, ingredientų nėra daug. Skanu ir maloniai sušildo, bet tikrai nėra nepamirštamas sriubos paruošimas.

Anties šlaunelė patiekiama su bulvytėmis, raudonaisiais svogūnais, karamelizuota spanguolių uogiene, obuolių tyre ir paukštienos sultinio padažu. Mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulo, bulvytės įprasto skonio, tačiau kartu patiekiami raudonieji svogūnai ir karamelizuota spanguolių uogienė buvo puikaus skonio. Iš pažiūros atrodo, kad anties šlaunelė labai nedidelė ir mėsos čia nedaug, tačiau suvalgius mėsą bei garnyrą pajaučiu atkeliaujantį sotumo jausmą.

Barbekiu padažu kvepiantys šonkauliai patiekiami su gruzdintomis bulvių lazdelėmis, šviežių daržovių bei Coloslaw salotomis, marinuotais agurkais. Garnyras skanus, tačiau tikrai nieko ypatingo, bet šonkauliukai nustebino. Gardžiai marinuota mėsa vos prilietus atsiskyrė nuo kaulo, ji buvo minkšta ir nedaug trūksta, kad galėčiau sakyti „tirpstanti burnoje”.

Nica” – vienas restoranų Marijampolėje, kuriame pusryčiauti / pietauti / vakarieniauti užsuka ne tik miesto gyventojai, tačiau ir svečiai. Apie skanų maistą buvau girdėjusi kelis gražius atsiliepimus, tokį patį galėsiu perduoti ir kitiems.

Skaičiai: Tailandietiška sriuba €5,99 + Anties šlaunelė €8,99 + kiaulienos šonkauliukai €9,49 + Dvi taurės Lizard Riesling vyno + Vanduo nemokamai = €29,25.

Interjeras: Paprastas ir jaukus, vyrauja žemės spalvų koloritas, yra atskiros salės norintiems daugiau privatumo ar švenčiantiems ypatingas progas. Vertinu 3/5.

Aptarnavimas: Padavėja buvo maloni, tačiau nieko daugiau pasakyti apie aptarnavimą negalėčiau – 3/5.

Maistas: Platus meniu pasirinkimas įvairiems skoniams. Ragautas maistas buvo skanus, porcijos vidutinio dydžio, tačiau tikrai galima tobulinti receptūras bei išpildymus – 3/5.

Bendras įvertinimas: 3/5.

Agnė Lukoševičiūtė @Meniu.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite