Angle down Atgal

Restorano apžvalga: „IQ baras“

Įsibėgėjus antrajam visuotiniam karantinui ir už lango įsisiūbavus tikrai šaltai žiemai, jaukių pasibuvimų restoranuose ir kavinukėse ėmiau ilgėtis ne juokais. Svajojau apie niekur neskubančius, tingius ir lėtus vėlyvuosius savaitgalio pusryčius, išalkusį skrandį tarp dienos darbų sušildančius pietus ir žvakių šviesoje „skęstančias“ jaukias vakarienes.

Maisto išsinešimui idėja mane visuomet žavėjo tik iš dalies. Nors tai - puiki proga pailsėti nuo valgio gaminimo namų virtuvėje, neretai keliolika minučių pabuvę mašinoje, patiekalai praranda savo pradinę išvaizdą, temperatūrą ir skonį. Vis dėlto, prisiminusi Klaipėdoje veikiančio „IQ baro“ ruošiamus skanėstus ir pasidavusi tų skonių ilgesiui, nusprendžiau surizikuoti.

IQ baras“ įsikūręs Klaipėdos Senamiestyje, tamsokose, į rūsį vedančiose patalpose. Nors žemutiniame aukšte įsikūrę restoranai man nekelia susižavėjimo, čia niekada neatsisakau užeiti dėl sultingų mėsainių, traškių bulvyčių ir gomurį atgaivinančių šviežių salotų.

Galvodama apie kelyje nuo restorano iki namų prabūsiančius mėsainius, didelių lūkesčių neturėjau. Tiesą sakant, jų neturėjau visai ir su čia gaminamų gruzdintų bulvyčių traškumu mintyse jau buvau atsisveikinusi. Tačiau tai ką, parsivežėme į namus mane gerokai nustebino.

IQ bare“ pietų metas buvo ganėtinai užimtas, tačiau savo užsakymo laukti teko neilgai - apie 15 minučių.

Grįžusi namo, iš dailiai supakuotų paketėlių, traukiau vis dar puikiai atrodančius mėsainius, bulvytes, porciją šonkauliukų, gaivias graikiškas salotas. Patiekalai buvo supakuoti itin kruopščiai ir saugiai, todėl jų estetinis vaizdas išliko puikus.

„Klasikinis“ „IQ baro“ mėsainis, gardintas jautienos maltiniu, salotomis, pomidorais, marinuotais agurkėliais, svogūnais, čederio sūriu, rūkyta šonine, naminiais garstyčių ir pomidorų padažais išties priminė paprasčiausią, tačiau dažnai - genialiausią mėsainio versiją. Mėsa buvo sultinga ir labai gardi. Traškūs agurkėliai, rūkyta šoninė, svogūnai ir naminis garstyčių bei pomidorų padažas tik paryškino kokybiškos mėsos tekstūrą ir skonį.

„Klasikinio“ mėsainio derinį atkartojantis „Continental“ mėsainis papildomai buvo pagardintas minkštai keptu kiaušiniu. Toks priedas jį pavertė ne tik sotesniu, bet ir išskirtinesniu. Papildomos, lyg padažo tekstūros jam suteikė minkštas kiaušinio trynys. Manau, jog „Continental“ mėsainis - puikus variantas išties išalkusiems.

„BBQ“ mėsainis su plėšyta kiauliena, salotomis, pomidorais, svogūnais, firminiu garstyčių ir barbekiu padažu buvo visiška „Klasikinio“ ir „Continental“ burgerio priešingybė. „BBQ“ mėsainyje susitiko švelnūs, salstelėję skoniai. Dažnai plėšyta kiauliena gardinti mėsainiai buna pernelyg saldūs, dėl juose plaukiančio barbekiu padažo, tačiau „IQ baro“ barbekiu kiauliena buvo pagrindinė šio mėsainio žvaigždė. Mėsa buvo minkštutėlė, tirpstanti burnoje. Papildomo, aštresnio “charakterio” jai suteikė traškūs svogūnai.

Žerdama komplimentus „IQ baro“ mėsainiams, negaliu nepaminėti ir puikios brioche bandelės, kuri, savo puria tekstūra neapsunkina skrandžio, todėl mėsainį galima užbaigti iki paskutinio trupinėlio.

Galiu drąsiai patikinti, jog „IQ baro“ mėsainiai - vieni gardžiausių Klaipėdoje. Teisingai paruošta mėsa, šviežios daržovės, neriebūs, tačiau išties išraiškingi padažai ir sviestinė bandelė tapo tikru Klaipėdos Senamiesčio atradimu.

Tiesa, kruopščiai supakuoti mėsainiai, net ir po keliolikos minučių kelionės automobiliu buvo maloniai šilti. Dideliu siurprizu tapo ir traškumą išsaugojusios gruzdintos bulvytės.

Valgydama tokį sotų patiekalą kaip mėsainis, mėgstu gomurį atgaivinti šviežiomis salotomis. „IQ bare“ pasirinkau graikiškas salotas su fetos sūriu, raudonuoju svogūnu, traškiomis „Iceberg“ salotomis, pomidorais, agurkais, graikiškais riešutais. Dėžutėje salotos atrodė puikiai. Paragavus jų maloniai nustebino gardus, ganėtinai tirštas, salstelėjęs padažas. Skonių derinys ir salotose esančių ingredientų kiekis džiugino ir akis, ir skonio receptorius, tačiau daržovės buvo kiek per šaltos. Pasimėgauti gaiviais skoniais trukdė ne tik žemoka jų temperatūra, bet ir ganėtinai stambiai supjaustyti daržovių gabalėliai.

Šonkauliukų porcija mano akims pasirodė optimali - nei per didelė, nei per maža. Kiauliena žvilgėjo nuo ją gaubiančio barbekiu padažo. Mėsa buvo išties gardi - minkšta, ne per sausa, su lengvu dūmo skoniu. Šalia patiektoms gruzdintoms bulvytėms ir padažui neturėjau jokių priekaištų. Tiesa, manau, jog patiekalą daug geriau nei šviežios daržovės būtų papildžiusios klasikinės „coleslaw“ salotos.

Įvertinus užsisakyto maisto porcijas, jo kokybę ir kainą manau, jog „IQ baras“ iš tiesų pateisina neįmantrų, bet kokybišką maistą tiekiančio baro vardą. Ypatingai didelį pliusą skiriu pagrindinei „IQ baro“ meniu opcijai - sultingiems ir aromatingiems mėsainiams.

Sąskaita: BBQ šonkauliukai 9,90€, graikiškos salotos - 5,20€, „BBQ“ mėsainis - 6,30€, „Continental“ mėsainis su bulvytėmis - 6,90€, „Klasikinis“ mėsainis - 5,50€, pakuotė (5vnt. x 0,20€/vnt) - 1€, gaivusis gėrimas „Coca-cola“ (300ml.) - 1€, tara - 0,10€.

VISO: 35,90€.

Aptarnavimas: 5/5 „IQ baro“ aptarnavimas - draugiškas ir malonus. Čia nerasite baltų staltiesių, todėl nereikėtų tikėtis ir aptarnaujančio personalo reveransų. Kaip ir baro aplinka, aptarnavimas - paprastas ir jaukus.

Interjeras: 5/5 „IQ baro“ aplinka - laisva ir neįpareigojanti, deranti su čia tiekiamo gatvės maisto tematika.

Meniu: 5/5 „IQ baro“ mėsainiuose nerasite jokių riebių majonezinių padažų, o tai - dar vienas pliusas ieškantiems ne tik gardaus, bet ir kokybiško, subalansuoto, neperkrauto maisto. Manau, jog šį mėsainių barą privalu įtraukti į būtinų aplankyti sąrąšą Klaipėdoje.

Bendras įvertinimas: 5

@Greta Gumuliauskytė

comment Skaitytojų komentarai (0)

Sponsored video

Taip pat skaitykite