Angle down Atgal

Restorano apžvalga: Gaspar's

Modernios indiškos virtuvės restoraną „Gaspar's“ pamėgau dėl išskirtinių, į aukštesnį lygį kilstelėjamų dienos pietų. Sugrįžti į šią vietą dar ir dar kartą norėdavosi ne tik dėl gardaus pietų maisto, bet ir dėl malonaus, gyvo, organiško aptarnavimo bei stilingo ir jaukaus interjero. Pasiilgusi to subtilaus ir išgryninto minimalizmo bei netradicinių indiškos virtuvės skonių, į restoraną „Gaspar's“ vieną šeštadienio vakarą keliavau paragauti patiekalų iš vakarinio a le carte meniu.

Atvykus į restoraną „Gaspar's“ mus pasitiko besišypsanti padavėja. Galbūt todėl šioje vietoje malonu būti nuo pat pirmų atvykimo minučių.

Restorano erdvė nedidelė. Čia vyrauja šviesios, natūralios spalvos, modernūs interjero sprendimai. Tiesa, dėl jų atmosfera netampa šalta. Atvirkščiai, „Gaspar's“ restorane tvyro šilta, namų jaukumu dvelkianti aura

Internete aptikau informaciją, jog „Gaspar's“ savo meniu keičia dukart per metus, taip siekdamas neatsilikti nuo sezoniškumo. Tačiau peržvelgusi čia siūlomų patiekalų pavadinimus pasigedau žiemiškų skonių. Valgiaraštis vis dar kvepia rudeniu - moliūgais, grybais, brokoliais, špinatais. Neteigiu, jog šių daržovių nevalgome žiemą, tačiau šalčiausiu metų laikotarpiu, tokiame inovatyviame ir eksperimentų nebijančiame restorane, skonio receptorius tikėjausi pamaloninti kitokiais, dar nepabodusiais skonių atspalviais.

Užkandžiai - įkvėpti jūros, čia galėsite rinktis iš omaro sriubos, portugališku stiliumi ruoštų krevečių, skrudintų kalmarų, pusiau virtos geltonuodegės „Hamachi“ žuvies ir lietuviškam skoniui labiau pažįstamo jautienos tartaro, vištienos „Tikka“ ar „Burratos“ su lėtai keptais ir „confit“ pomidorais.

Padavėjos paklausus, ką vertėtų paragauti iš mėsos patiekalų, sulaukiame visų valgiaraštyje surašytų mėsos patiekalų rekomendacijų. Nors toks atsakymas pasirinkimo nepalengvino, nusprendžiame išbandyti antienos krūtinėlę su skrudintais topinambais, artišokų putėsiais, artišokų traškučiais, sezoniniu lapiniu kopūstu, raudonojo vyno padažu (17,50€) bei ėrienos nugarinę, keptą sviestinio viščiuko padaže su sliuoksniuotomis bulvėmis, keptomis ančių taukuose, patiekiamos su bulvių traškučiais, bulvių putėsiais ir žaliosiomis pupelėmis (23€).

Ant stalo atkeliavus pagrindiniams patiekalams galime pasigrožėti nepriekaištinga estetika, formų bei spalvų žaismu. Tačiau pirmieji kąsniai manęs nebenuteikė taip pozityviai. Antiena buvo ganėtinai minkšta, tačiau beskonė. Patiekalo neišgelbėjo ir priedai - raudonojo vyno padažas buvo toks skystas, jog pajausti jo skonį ir aromatą buvo išties nelengva. Skrudinti topinambai ir artišokų traškučiai mėsai suteikė sausumo pojūčio. Deja, panašios emocijos mane lydėjo ir ragaujant ėrieną - mėsa buvo sunkiai kramtoma, šalia esantys priedai „nesulipdė“ patiekalo į vieną harmoningą visumą...

Deja, šį kartą pagiriamuosius žodžius galiu skirti tik patiekalų išvaizdai.

Saldžiai vakarienės daliai norėjome išbandyti specialųjį šefo desertą su šaldytos citrinos morengu, kuris restorane patiekiamas tik trečiadieniais - šeštadieniais, nuo 18val. Tačiau padavėja mus informavo, jog šį vakarą galimybės paragauti specialaus šefo deserto nėra.

Kiek nusivylę, nusprendėme išbandyti ciberžolių ledus su pistacijų kremu ir sviestinių sausainių trupiniais (6€) bei karamelizuotų bananų sūrio pyragą su „confit“ kinkanais, namų gamybos kondensuoto pieno kremu, pagardintu šafranu ir riešutais (6,50€).

Subtilus desertas - ciberžolių ledai su pistacijų kremu buvo išties gardus. Ledai nustebino netikėtu skoniu, o pistacijų kremas paliko neišdildomą įspūdį. Riešutų skonis buvo itin sodrus, kremo tekstūra - tiršta ir švelni.

Karamelizuotų bananų sūrio pyragas taip pat nenuvylė skonio receptorių. Tobulai vientisa deserto tekstūra ir lipnūs „confit“ kinkanai puikiai papildė vienas kitą. Tiesa, kondensuoto pieno kremas, gardintas šafranu ir riešutais tapo nedideliu iššūkiu - prieskoniai jame atsiskleidė specifiniu, neįprastu skoniu. Tokiu, koks patiktų ir tiktų ne kiekvienam. Vis dėlto, paragauti netradicinio kondensuoto pieno kremo išties verta.

Apibendrinus vakarienę restorane „Gaspar's“ turiu pasakyti, jog ji buvo spalvinga, tačiau ne tokia įkvepianti, kokios tikėjausi. Pagrindiniai patiekalai nepateisino mano lūkesčių, todėl šios patirties negalėčiau pavadinti išskirtine. Vis dėlto, restoraną verta aplankyti dėl jaukios atmosferos ir netradicinių, inovatyvių gastronominių sprendimų.

Sąskaita: Antienos krūtinėlė - 17,50€, ėrienos nugarinė - 23€, bananų sūrio pyragas - 6,50€, ciberžolių ledai - 6€, dvi taurės raudonojo vyno Leone de Castris Primitivo - 12€, gazuotas vanduo (750ml.) - 3,50€.

VISO: 68,50€

Aptarnavimas: 4/5 Aptarnavimas restorane „Gaspar's“ buvo malonus ir mandagus. Tačiau pasigedau tikresnio bendravimo - nuoširdžių, profesionalių patarimų renkantis patiekalus.

Interjeras: 5/5 Restorano erdvė nedidelė, tačiau jauki. Interjeras minimalistinis, neperkrautas, dominuoja balta spalva. Modernūs sprendimai puikiai suderinti su jaukiomis interjero detalėmis.

Meniu: 3/5 Restorane ragauti patiekalai savo skoniu neįsiminė. Tikėjausi daugiau „charakterio“, tekstūrų žaismo. Mėsa nebuvo pakankamai minkšta. Atsižvelgiant į kainos ir kokybės santykį, šio pagrindinio patiekalų pasirodymo negaliu vertinti teigiamai. Vis dėlto, komplimentus skiriu žaismingiems ir originaliems desertų deriniams.

Bendras vertinimas: 4/5

Greta Gumuliauskyte @Meniu.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite