Angle down Atgal

Restorano apžvalga: „Dine”

Įvairių Vilniaus restoranų lankytojai, jei dar nėra lankęsi, tai bent jau tikrai žino restoranus „Somm”, „Rise”, „Time” ar „Dine”. Savo vardą užsitarnavę ir toliau sėkmingai gyvuojantys restoranai klientus vilioja skirtingais konceptais, kokybiškais patiekalais ir puikiai suderintais skoniais. Vyno baras-restoranas „Somm”, sušių restoranas „Rise”, erdvus viešbučio restoranas „Time” bei jaukus vyresnysis „Time” brolis – restoranas „Dine”. Pastarąjį ir nutariau aplankyti.

Restorano interjeras tarytum padalintas į dvi dalis: vos įėjus patenkama į subtiliai apšviestą jaukaus žemiško kolorito erdvę su atviru baru; kairėje palypėjus laipteliu žemyn, patenkama į šviesią, lengva klasika dvelkiančią salę, kurios akcentu tampa veidrodinė siena ir ant jos iškabinti įvairiaspalviai, įvairiaformiai paveikslų rėmai, sustatytos permatomos plastikinės kėdės bei pieštiniais šviestuvais pagyvintos medinės sendintos baltos spalvos sienos. Šviesioji salė, atrodo, skirta ypatingesnėms progoms – tai byloja staliukus dengiančios tamsios staltiesės – o štai pagrindinėje erdvėje staltiesių nėra, tamsesnis apšvietimas ir spalvos, tad ir aplinka neįpareigojanti ir jauki.

Meniu pagrindą sudaro jūros gėrybių, žuvies bei mėsos patiekalai. Vakarienei pasirenkame abu meniu esančius karštuosius užkandžius: keptą portobello grybą su ožkos sūriu ir keptas argentinietiškas krevetes su avokado kremu. Pagrindiniam patiekalui – lietuviškos sausai brandintos jautienos Black Angus šonkauliai. Iš anksto planuodama vizitą sužinau, kad kone vizitine restorano kortele tapęs patiekalas yra aštuonkojo ir antienos dešrelių duetas, padavėjas taip pat patvirtina, kad šį būtina paragauti. Jį taip pat užsisakome ir su nekantrumu laukiame atkeliaujančio ant mūsų stalo.

Pirmąjį ragaujame kepto portobello grybo užkandį. Peiliu skrodžiant užkandį girdžiu susidomėjimą keliantį traškesio garsą – grybas patiekiamas ant plona plutele dengtos mielinės bandelės. Šio derinio skonis puikiai suskamba su įdaru – ožkos sūriu bei kitais ingredientais: egzotiškaisiais Shimeji grybais, svogūnų džemu ir žaliosiomis salotomis. Šis sotus, sultingas ir įdomus užkandis puikiai nuteikė tolimesnei vakarienei.

Sodria mango-bergamotės emulsija dengtos keptos argentinietiškos krevetės patiekiamos ant gaivumo užkandžiui suteikiančio avokado kremo su agurkais. Užkandžio paviršių dengia lengvai traškūs lapinio kopūsto kale traškučiai. Krevetės maloniai stebino savo mėsingumu ir intensyviu skoniu, mango-bergamotės padažas suteikė egzotiško prieskonio, kurį ramino ir gaivino kremiškas mango-agurkų kremas. Skanu ir sotu, tačiau buvo tikėtasi šilto patiekalo.

Besišnekučiuojant ir jaukiai leidžiant vakarą stebime, kaip vidury savaitės į restoraną plūsta žmonės – vieni iš anksto užsirezervavę staliukus didesnei svečių kompanijai, kiti atvykę romantiškai vakarienei, treti užbėgę atsigerti kavos ir tiesiog paragauti desertų. Stebint aplinką patiekiami pagrindiniai vakaro patiekalai.

Kiek neįprasta, tačiau sausai brandintos jautienos šonkauliai patiekiami be kaulo. Sultinga mėsa patiekiama kartu su lietuviškojo kugelio pavidalo bulvių skrebučiu, morkų tyre, kale kopūstu ir petražolėmis. Patiekalas atrodo dailiai – vienspalvėje baltoje lėkštėje ant sodrios geltonai oranžinės spalvos morkų tyre užkloti kale lapai, ant kurių glazūruotas mėsos gabalėlis, šalimais – mažučiai brokoliai. Mėsa minkšta ir sultinga, šios tekstūrai gerai imponuoja traškūs bulvių skrebučiai.

A la carte senbuvis – aštuonkojis su jaunomis bulvytėmis ir naminės antienos dešrelėmis jau iš pat pradžių atrodo įdomus derinys. Valgant patiektas antienos dešreles net nekyla abejonių dėl mėsos kokybės, aštuonkojis taip pat – puikaus lengvo skonio, minkštas, gardus ir tirpstantis burnoje, kartu patiekiamos bulvės šutintos su bulgur kruopomis. Vis tik, mums jūros gėrybių-naminės mėsos derinio ingredientai buvo gardesni atskirai nei kartu.

Klasikinis, tačiau išlaikęs modernumo prieskonį elegantiškas restoranas ,,Dine” yra įsikūręs Vilniaus centrinėje gatvėje – Gedimino prospekte. Kiekvieną darbo dieną restoranas siūlo ir verslo pietus. Įdomu tai, kad restoranas kiekvienais metais išsilaiko tarp geriausių Lietuvos restoranų (2016 m. – 3 vieta, 2017 m. – 6 vieta, 2018 m. – 8 vieta, 2019 m. – 8 vieta).

Skaičiai: keptas portobello grybas su ožkos sūriu €10 + keptos argentinietiškos krevetės su avokado kremu €12 + lietuviškos sausai brandintos jautienos Black Angus šonkauliai €23 + aštuonkojis su jaunomis bulvytėmis ir naminėmis antienos dešrelėmis €24 + vanduo €3,5 + dvi arbatos po €3,5 = €79,50.

Interjeras:restoranas padalintas į dvi skirtingo stiliaus erdves. Pirmoji – tamsi, žemiško kolorito, subtilaus apšvietimo, kita – šviesaus modernaus-urbanistinio stiliaus. Šios interjeras papildytas šviesaus medžio detalėmis, veidrodine siena ir ant jos iškabintais įvairiaspalviais paveikslais. Vertinu 5/5.

Aptarnavimas: buvome pasitikti, viso vakaro metu maloniai aptarnauti, tačiau teko ilgiau luktelėti pavalgius, kai norėjome susimokėti – 4/5.

Maistas: koncentruotas, tačiau įvairus. Pagrindą sudaro jūros gėrybės, žuvies ir mėsos patiekalai. Aštuonkojis puikiai paruoštas, tačiau jo ir naminės antienos dešrelių derinys netapo mėgiamiausiu. Labiausiai patiko vienas karštųjų užkandžių – keptas portobello grybas su ožkos sūriu, svogūnų džemu ir žaliomis salotomis – dėl šio mielai sugrįžčiau. Vakarienė buvo ne tik gardi, tačiau ir soti, tad desertų ir prie jų specialiai priderintų gėrimų pasižadame atvykti kitąkart – 5/5.

Bendras įvertinimas: 5/5.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite