Angle down Atgal

Restorano apžvalga: "Burmistras"

Kauno Akropolis pagaliau baigė rekonstrukcijas. Turime pripažinti, kad visų pamėgta, tačiau jau kiek pabodusi vieta, dabar gerokai šviesesnė, atviresnė ir gal kiek mielesnė akiai. Su šiais pasikeitimais atkeliavo ir kelios naujos vietos, kuriose galite pasisotinti.

Viena iš jų - Burmistras. Ši vieta apjungia Lietuvos didikų bei bajorų tradicinius patiekalus ir Europietišką virtuvę. Tai - Bernelių užeigos projektas, tad didžioji dalis meniu gali pasirodyti kiek pažįstama.

Antradienio vakarą Burmistras buvo tuštokas, nors ir pats Akropolis buvo tylesnis nei įprastai. Restorane galite nesibaiminti, jog reikės spaustis ar gausite kėdę, kurios kojos laikosi ant katino ūso. Viduje daug auksinių detalių, senovinių lėkščių ir didelių, puošnių liustrų. Kiek blankesnis apšvietimas sukuria jaukią atmosferą.

Nors padavėja meniu atnešė labai greitai, tačiau aptarnavimas pasirodė apatiškas. Mergina sausai atsakė į keletą mūsų pateiktų klausimų apie maistą. Čia susidūrėme su viena problema. Mūsų užsakytų patiekalų atnešimo tvarka buvo akivaizdžiai nesuprasta.

Meniu ilgas - galite rinktis iš kepsnių, jūros gėrybių, sriubų, salotų, užkandžių ir t.t. Na, o jei esat beigelių gerbėjai, tačiau niekaip negalit išsirinkti, ko būtent norisi, čia galite per daug nesukti galvos ir užsisakyti jų visą padėklą!

Kadangi mūsų tikslas - išbandyti kuo daugiau šios vietos pasiūlymų, griebėme desertą, sriubą, užkandį ir po karštą patiekalą užtvirtinimui. Na dabar šitai rašant suprantame, kad pervertinome savo jėgas, tačiau juk žmogus pirmiausia valgo akimis.

Rinkdamiesi sriubą kiek nusiminėme, kad kaip ir daugumoje vietų, šaltibarščiai įrašyti į meniu, tačiau tik kaip sezoninė sriuba. Na kam taip erzinti vargšus šaltibarščių gerbėjus? Galų gale pasėmėme kitą mūsų mėgstamą patiekalą - miško grybų sriubą. Sriuba buvo nebloga, tačiau skonis per daug nesužavėjo. Skrebučiai ir kiti ingredientai buvo sudeti vienam šone, tad juos galima susinaišyti arba visai neliesti. Sriuba buvo šilta, dėl pateikimo skrebučiai nebuvo sumirkę ir viskas susivalgė gana neblogai. O ir kiekis sriubos tikrai nėra mažas, tad vien nuo jos galima gerai užkrimsti.

Užkandžiui pasirinkome svogūnų ir kalmarų žiedų lėkštę. Padažai atkeliavo metaliniuose kibirėliuose. Ir nors tai atrodė gražiai, padažo pateikimas, apsunkino svagūnų žiedų ragavimą. Šiuo atveju išvaizdžiam patiekimui buvo skirta daugiau dėmesio nei praktiškumui. Šiuo patiekalu taip pat nelikome itin nustebinti. Svogūnų žiedai tikrai ne naminiai, skoniu ar išvaizda nesiskiria nuo tų, kuriuos paprasčiausiai galima rasti parduotuvių lentynose. Kalmarai jei ir daromi čia, padaryti prastokai. Nežinia ar dėl kalmaro kokybės, ar tešlos kiekio, jų skonis buvo stipriai žuviškas, o kalmaras viduje perkepęs.

Pagrindiniam patiekalui išsirinkome grilio rinkinį “Nenumirsi iš bado” ir ant grotelių keptą kiaulienos sprandinę su ypatingais pagardais. Maistas atkeliavo dar net nespėjus įpusėti kitų patiekalų, tad ant stalo pasidarė tikrai ankšta. Kol valgėme vienus patiekalus, kiti greit šalo ir valgyti nebuvo taip skanu.

„Nenumirsi iš bado“ bulvės ir ryžiai buvo gerai išvirę, daržovių kiekis ir skonis mums patiko. Tačiau paragavus mėsą patiekalo skonis ir kokybė iškart krito. Tiek vištiena tiek kiauliena buvo sausa ir sunkiai kramtoma. Jų kiekis palyginus su daržovėmis taip pat liūdino, nes mėsytės tebuvo keletas gerokai perkeptų gabalėlių. Tokius sugebėjimus iškepti mėsyte ir aš galėjau parodyti.

Kepsnys buvo labai paprastas ir sprangokas. Daržovės priminė mamos gamintus daržovių mišinukus žiemai, o bulvės šalia buvo skaniai iškepusios. Bendras vaizdas sakytume tikrai neypatingas, pačioje lėkštėje viskas atrodo tiesiog pažerta. Prie meniu nuotraukos, ko gero buvo padirbėta gerokai stipriau. Tačiau bendras skonis buvo neblogas, porcijos dydis taip tat pakankamas pilvui papildyti.

Nedidelis pastebėjimas - na kam tų mažų paprikyčių kiekviename patiekale? Užkandyje jos atrodė mielai ir spalvingai. Tačiau pavytę žirnių daigai ir kelios mini paprikytės kepsniui nei skonio, nei vaizdo nepridėjo.

Desertu deja teko nusivilti Tiek ingredientai, tiek vaizdas nuotraukose bei aprašymas atrodė tikrai gundančiai. Lėkštėje gal ir neblogai atrodžiusio deserto skonis buvo… Na, teisybės dėlei jo nebuvo. Jausmas lyg valgytume želatinos skonio muilą ant sausainio. Papuošimai ir padažas skonio taip pat nepridėjo. Antrą kartą tikrai nesirinktume.

Vakarienei besibaigiant, vienintelis ko gero tikrai patikęs "patiekalas", buvo arbata su pasiflorais ir mėtomis. Nors buvo kiek rūgštoka, tai puikiai šildė vėsoką vakarą ir tikrai buvo skani.

Jau kurį laiką sėdėjome, kai padavėja pastebėjo, jog vakarienę baigėme. Sumokėjome 34.20€ ir iškeliavome sotūs, bet vakarienė galėjo būti ir geresnė.

Patiekalų pasirinkimas nemažas, vieta tikrai patogi. Bet ar rekomenduojame čia užsukti? Ko gero - ne. Aptarnavimas tiek mūsų, tiek apie šią vietą kalbančiųjų nuomone tikrai nekoks. Sakytume šaltas, apatiškas. Nesijautėme labai laukiami. Pasak lankytojų, o dabar jau ir mūsų, maistas atkeliaus visiškai ne tokia tvarka, kokia norėtumėte. Jo skonis džiugesio pasisėdėjimui taip pat per daug nesuteiks.

Sąskaita: Arbata su pasiflorais ir mėtomis 2.50€, gruzdinti svogūnų ir kalmarų žiedai 5.90€, morkų panakota 3.90€, kreminė miško grybų sriuba 3.90€, grilio rinkinys "nenumirsi iš bado" 9.50€, ant grotelių keptas kiaulienos sprandinės kepsnys 8.50€.

VISO: 34.20€.

Aptarnavimas: 2/5 Tiek maistas, tiek gėrimai buvo atnešti greitai, tačiau visiškai ne taip, kaip prašėme. Pats aptarnavimas šaltas, apatiškas.

Interjeras: 4/5 Šviesus, vietos atsisėsti tikrai nemažai, viskas labai tvarkinga. Daug senovinių motyvų ir indų.

Meniu: 3/5 Patiekalų pasirinkimas nėra mažas, tačiau nelabai viliojantis. Nuotraukose maistas atrodo gana neblogai, tačiau išvydus jį realiai apetito vaizdas per daug nesužadina.

Bendras įvertinimas: 3/5

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite