meniu.lt
Angle down Atgal

Restorano apžvalga: „Barcode“

Kai išgirdau, jog Palangoje atsidarė naujas mėsos patiekalų restoranas „Barcode“ ir internete patikrinau keletą pirmųjų atsiliepimų, džiaugtis naujove nepuoliau. Iš pirmo žvilgsnio pamaniau, jog tai - eilinė kurortinė kavinė, svečius viliojanti milžiniškomis porcijomis ir, galbūt, niekuo neišsiskiriančiais skoniais.

Kiekvieną vasarą Palanga pasipildo vienu-kitu nauju restoranu, tarp kurių atsiranda ne tik eilinių maitinimo įstaigų, bet ir originalių, stilingų vietų, tiekiančių išskirtinius valgius, kurie traukia svečius net ir iš pačių atokiausių Lietuvos miestų. Kai išgirdau, jog Palangoje atsidarė naujas mėsos patiekalų restoranas „Barcode“ ir internete patikrinau keletą pirmųjų atsiliepimų, džiaugtis naujove nepuoliau. Iš pirmo žvilgsnio pamaniau, jog tai - eilinė kurortinė kavinė, svečius viliojanti milžiniškomis porcijomis (antraštė internete šaukte šaukė, - “didžiausia šonkauliukų porcija Palangoje!”) ir, galbūt, niekuo neišsiskiriančiais skoniais. Vis dėlto, viduje kirbantis smalsumas nugalėjo ir trečiadienio vakarienei nusprendžiau išbandyti būtent „Barcode“ Palangoje.

Naujojo restorano patalpas pažinojau puikiai. Anksčiau čia veikė mano jau aprašytas ir, atleiskite, tačiau išties nepalankiai įvertintas restoranas „Barbarosa“. Prisiminimais nuklydusi į ankstyvą pavasarį šiose patalpose valgytus beskonius pietus, naujojo bandymo laukiau su nerimu. Tačiau mintyse nuteikinėjau save, jog tai - visiškai kita, skirtingą konceptą pristatanti vieta.

Pravėrus „Barcode“ duris mus pasitiko nė kiek nepakitusi restorano aplinka. Negaliu nuslėpti, ji man jau praėjusią žiemą pasirodė išties nuobodi ir „šalta“. Būdama čia jaučiausi tarsi sugrįžusi laiku atgal. Patalpų išvaizda priminė laikmetį, kuomet restoranai dar labai bijojo eksperimentuoti. Viskas tarytum sudėliota tvarkingos ir niekuo neišsiskiriančios maitinimo įstaigos rėmuose. Situaciją šiek tiek pagerina dideli langai ir balkonas - terasa, kuriame maistu galima mėgautis gryname ore.

Tačiau interjero trūkumai - nesunkiai ištaisomas dalykas. Įdomiau buvo sužinoti, kokių patiekalų paragauti pasiūlys „Barcode“.

Pirmiausia į akis krito lakoniškas restorano meniu. Tokius išgrynintus, kruopščiai apgalvotus trumpus valgiaraščius mėgstu labiausiai. Pagrindinių patiekalų sekcijoje - aštuoni pasirinkimai. Sriubų ir salotų - po tris. Desertų - du. Daugiausia opcijų - užkandžių lentynoje.

Pliusą skiriu maloniai padavėjai, iškart informavusiai, kokių patiekalų tą dieną restoranas neturi ir kokie specialūs dienos pasirinkimai (trečiadienio vakarą tai buvo aštunkojis ir dorada). Tiesa, panašu, jog dar porą „pradingėlių“ padavėja paminėti užmiršo - norėjome paragauti jautiena įdarytų meksikietiškų tacos ir pagrindinių patiekalų skiltyje įrašytą jautienos picancha, tačiau ir jų užsisakyti tą vakarą negalėjome. Padavėjai užsiminus, jog tacos apskritai nebegaminamas susimąsčiau, kodėl nepakeistas A4 formato lapuose atspausdintas meniu?

Taigi, užsisakyti iš dar labiau sutrumpėjusio valgiaraščio lengva nebuvo, tačiau pradžiai nusprendėme išbandyti sūrio spurgas su jalapenais. „Barcode“ užkandžiai (aštrūs vištienos sparneliai, brusketų rinkinys, krevečių iešmeliai, keptos duonos lazdelės su sūriu, gruzdinti kalmarai, naminiai bulvių traškučiai su sūrio padažu) man pasirodė gana tradiciniai, kurortiniai, derantys prie alaus ir vyno.

Šiame Palangos restorane taip pat galėsite paragauti dienos arba jūros gėrybių sriubos ir šaltibarščių, vištienos, krevečių ar burokėlių salotų. Taip pat, nuo 9 iki 14val. galima užsisakyti iš pusryčių meniu.

Mūsų akis labiausiai traukė grill patiekalai. Pasirinkome brangiausią meniu esantį patiekalą - jautienos išpjovos steiką (250gr. - 24 eur.) ir burgerį su brandinta jautiena. Be mano jau išvardintų patiekalų čia dar galima išbandyti vegetarišką burgerį su cukinija, kiaulienos šonkaulius, vištieną su mėta, lašišą su smidrais ir kasdien besikeičiančią dienos žuvį.

„Barcode“ draugiškas ir mažiausiems restorano lankytojams - vaikams siūlomas vištienos maltinukas arba tagliatelle makaronai su vištiena.

Po kelių minučių nuo užsakymo ant stalo atkeliavusios sūrio spurgos atrodė gražiai, o ir jų skoniu nelikome nusivylę. Ištirpęs sūris gomūriui teikė išties malonų pojūtį, kurį nejuokais paaštrino pikantiški jalapenai. Aštrių skonių mėgėjams šis derinys neabejotinai patiks, o aš mieliau rinkčiausi švelnesnį sūrio spurgų variantą.

Pagrindiniai patiekalai taip pat neužtruko atkeliauti iki mūsų stalo. Pirmiausia į akis krito itin didelis jautienos steikas. Jo pateikimas neatrodė įspūdingai, tad viltis dėjau į patiekalo skonį. Pjaudama pirmąjį gabalėlį mėsos negalėjau nepastebėti kokia ji minkšta. Paragavusi jautienos, tokį pirmąjį įspūdį galėjau tik patvirtinti - mėsa buvo puiki, tirpstanti burnoje ir maloniai nustebinusi grynu skoniu.

Prieš užsisakydama šį patiekalą padavėjos paklausiau, ar bulvių nebūtų galima pakeisti bulvių piurė. Iš pradžių pamaniau, jog laikais, kai sąlygas veikiau diktuoja darbuotojai, nei klientai, toks prašymas nebus išpildytas, tačiau išvydusi patiekalą pamačiau, jog tai „Barcode“ darbuotojams problemų nesukėlė. Už lankstumą taip pat skiriu didelį pliusą.

Taigi, jautienos steikas mano lūkesčius pateisino su kaupu. Manau, jog šį patiekalą galėčiau drąsiai rekomenduoti gerų jautienos steikų mėgėjams.

Burgeris su brandinta jautiena taip pat neišsiskyrė pateikimu, tačiau paragavusi nustebau, jog jis išties gardus. Mėsa neperkepta, sultinga, padažai - puikiai suderinti. Šalia patiekti bulvių traškučiai sužavėjo tekstūra ir, žinoma, iki pat valgymo pabaigos išlikusiu traškumu. Pakeisti norėjosi tik bandelę - ji buvo pernelyg masyvi ir „tanki“. Burgerio duonai trūko purumo ir sviestiškumo.

Po tokių sočių patiekalų, dar sotesnio deserto („Barcode“ saldžiai vakaro pabaigai siūlo blynų bokštą arba varškės spurgytes) nusprendėme atsisakyti.

Taigi, pirmąjį bandymą restorane „Barcode“ vertinu palankiai. Manau, jog patobulinęs estetinį vaizdą lėkštėse, šiek tiek pakoregavęs meniu ir interjerą, šis restoranas galėtų tapti puikiu vieta paragauti kokybiško jautienos steiko bei gardžių užkandžių prie alaus ir vyno.

Sąskaita: sūrio spurgos su jalapenais - 7€, jautienos išpjovos steikas - 24€, burgeris su jautiena - 7€, taurė raudono vyno „Tufarello Nero di Troia“ (150ml.) - 5,5€, imbierinis limonadas (200ml.) - 2,50€. VISO: 46€.

Aptarnavimas: 5/5 Mus aptarnavusi padavėja bendravo laisvai, mandagiai, nebijojo padiskutuoti, pasiūlė papildomų lėkščių užkandžiui, laiku pasirūpino nešvariais indais. Aptarnavimu restorane „Barcode“ likome patenkinti.

Interjeras: 2/5 „Barcode“ interjeras tvarkingas, tačiau nuobodus ir neįsimintinas. Jį siūlyčiau pagyvinti stilingais baldais, šviesiomis spalvomis.

Meniu: 3/5 Restorano meniu lakoniškas ir išgrynintas, tačiau pateiktas pernelyg paprastai. Minusą skiriu ne tik už jau nebegaminamų patiekalų nepašalinimą iš valgiaraščio, bet ir už tai, jog išsirinkusi patiekalą, sužinojau, jog jo šiandien užsisakyti negalėsiu. Manau, jog pristatant trumpą meniu, būtina užtikrinti galimybę užsisakyti visus jame surašytus patiekalus.

Bendras vertinimas: 3.3/5

www.meniu.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite