Angle down Atgal

Top 3 patiekalai, kuriuos ragaus ir didžiausias „nevalgiukas“

Visos mamos patyrėme tą nevilties jausmą, kai mažieji direktoriai nusprendžia pridėti dar vieną žilą plauką mūsų galvoje ir demonstratyviai nustumia lėkštę su maistu. Ir visai nesvarbu jiems, kad, galbūt, tu tą superduper sveiką košytę virei valandą arba triūsei virtuvėje iš paskutiniųjų, kad vaikutis, kuris dabar sėdi papūtęs lūpytes ir reikalauja ko nors saldesnio ir, pageidautina, su šokoladu, būtų sotus ir gautų visų reikalingų vitaminų.

Kasdien vaikams dešrelių juk nesiūlysi ir gruzdintos bulvytės ant stalo ne išeitis, jei valgytojui vos metukai ar du…. Per savo motinystės patirtį atradau kelis stebuklingus receptus, kuriuos ne tik manoji mažylė, bet ir į svečius užsukusių draugių vaikai valgė čepsėdami ir tuo priversdami mus – mamas šypsotis ir bent mintyse užsidėti varnelę prie privalomų naudingų dienos darbų.

Tai nebus nei veganiški, nei madingai „ekologiški“, „švarūs“ ir kitaip rojų primenantys patiekalai. Bet tai namie gaminti, skanūs ir paprasti patiekalai, kai norisi, kad ir vaikas sotus būtų, ir sąžinė negraužtų dėl nesveiko maisto.

Blyneliai su BANANAIS

Čia visiškai paprastas receptas. Pagaminti lengva ir užima mažai laiko.

REIKĖS:
1 banano,
1 kiaušinio,
Šaukšto miltų (nebūtina).

Bananą ir kiaušinį sutrinti trintuvu. Į gautą masę įberti miltų. Keptuvę vos vos sutepti aliejumi, o jeigu turite gerą nesvylančią keptuvę galima ir be riebalų. Šaukštu supilstyti blynelius. Gerai apkepus atsargiai apversti. Jeigu nenaudosite miltų, blyneliai bus labai trapūs, tad vartyti reikia labai atsargiai, kai apkeps - sutvirtės.

Žento“ arba vištienos kepsniukai

Juokingu pavadinimu kepsniukai mane nustebino tuo, kad juos labai noriai valgo vaikai. O skanūs ir karšti, ir šalti. Aš originaliame recepte esantį majonezą pakeičiau natūraliu jogurtu, todėl vaikams puikiai tinka.

REIKĖS:

500gr. vištienos krūtinėlės, supjaustytos gabaliukais,
5 šaukštai miltų,
3 dideli šaukštai natūralaus jogurto be skonių arba grietinės,
1-2 kiaušiniai,
Svogūnas, supjaustytas kubeliais,
Sauja špinatų,
Sauja sutarkuoto sūrio,
Druska, pipirai, česnako skiltelė arba dvi.

Svogūnus lengvai apkepinti, subert špinatus, kad suminkštėtų ir įspausti česnako. Tuomet, mėsą, prieskonius, keptus svogūnus, miltus, grietinę, sūrį, kiaušinį sumaišyti tarpusavyje. Iš gautos tešlos kepti blynukus/kepsniukus.

Makaronai su daržovių ir mėsos padažu

Šiam receptui aš naudoju kokybiškus mėsos konservus. Na, ne tuos kur kainuoja kelis centus. Perku pas mėsininką paukštienos ar kiaulienos, o kartais gaunu iš medžiotojų ir žvėrienos. Šie irgi labai tinka su makaronais. O jeigu konservų nenorite, visada galima viską tą patį gaminti su virta ir suplėšyta vištiena, ar, paprasčiausiai, su pakepinta mėsyte.

REIKĖS:
Spagečių (ilgųjų) makaronų,
Paukštienos konservų,
Pusės mažosios cukinijos,
Svogūno,
Saliero lapkočio (nebūtinai),
Skiltelės česnako,
30 ml. Pomidorų pastos (ne kečupo, o pastos!),
Kelių šaukštų grietinės,
Pagal skonį druskos, pipirų, maltų saulėje džiovintų pomidorų, raudonėlio, rūkytos paprikos.

Makaronus išvirti vandenyje su druska. Atskirai keptuvėje pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną ir salierą. Įspausti česnako, suberti prieskonius (visko po žiupsnį, tik džiovinto raudonėlio berti labai nedaug) ir sudėti smulkiai pjaustytą cukiniją. Pakepinti. Sudėti pomidorų pastą ir grietinę. Galima užberti krapų. Padažą sumaišyti su išvirtais makaronais. Paskaninti kietuoju ar kitu mėgstamu sūriu.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite