Namuose pasigaminkite tikro prancūziško sūrio!
Sudėtis:
- 0, 5 kg varškės, ne mažesnio nei 9 % riebumo;
- 0,5 l pieno, ne mažesnio nei 3,5 % riebumo;
- 1 kiaušinis;
- 0,5 a. š. sodos;
- 50 g sviesto;
Druska pagal skonį.
Gaminimo procesas:
Paruošiame puodą.
Jame sumaišome pieną ir varškę.
Būtina maišyti nesustojant.
Kai pienas užvirs, sumažiname ugnį ir verdame toliau, lėtai maišydami.
Pamatę, kad pienas nubėgo, apverčiame varškės masę į marle išklotą sietelį.
Kai išrūgos nubėgs, į tirštą dalį įdedame sodą, sviestą, kiaušinį ir uždedame ant silpnos ugnies.
Verdame apie 5 minutes, nuolat maišydami.
Išjungiame ugnį ir perdedami varškę į iš anksto paruoštą formą. Patartina užkloti ją marle, kad vėliau paruoštą sūrį būtų lengviau ištraukti.
Nakčiai dedame formą į šaldytuvą.
Ryte galite valgyti.
Skanaus!