Angle down Atgal

Naminiai ledai: vos 5 minutės gamybos ir tikros karamelės skonis

Dažnai paskaitinėju įvairius blogus, kuriuose apstu maisto gaminimo idėjų. Šį kartą radau visai nesudėtingą ledų receptą pas tinklaraštininkę Gabrielę ir nusprendžiau išbandyti. Tereikia vos trijų produktų, kad atkartotume parduotuvinių ledų skonį ir konsistenciją.

Jums reikės:

  • indelio "Rududu" arba sutirštinto pieno;
  • 2 šaukštelių tirpios kavos;
  • 400 mililitrų riebesnės grietinėlės.

Jei rinksitės sutirštintą pieną, procesas truks gerokai ilgiau, nes jį reikės paversti karamele. Tai reškia, kad puode su vandeniu skardinę turėtumėte virti apie 2 valandas. Todėl aš rinkausi "Rududu", kad darbo beveik nebūtų.

Parsinešę karamelę iš parduotuvės nedėkite į šaldytuvą, kad ji būtų skystesnė.

Pirmiausia į indą aukštais kraštais pilkite grietinėlę ir plakite iki tirštumo. Aš turiu pigų paprastą plaktuvą, bet ir su juo per porą minučių grietinėlė tapo standžia mase.

Į karamelę įmaišykite kavos miltelius. Jei jie ne birūs, o grūdeliais - pirma sutrinkite.

Karamelę su kava po truputį įmaišykite į grietinėlę ir dar kelias minutes plakite. Gautą kreminę masę galite dėti į ledų formas, pirktinius vaflius, paprastą didesnį indą ar mažus indelius.

Aš nusipirkau mažų, šaldymui skirtų indelių ir padariau porcijas vienam žmogui. Iš visos masės išėjo 4 indeliai.

Ledų viršų papuošiau riešutais, šokolado pabarstukais ir tarkuotu šokoladu.

Jei šaldytumėte vienoje talpoje, ledų reikėtų laukti ilgiau, tačiau man tokiuose nedideliuose indeliuose ledai sušalo per 2 valandas. Patiekti galite ir su tokiu indeliu, ir išimti į "ledaines", uždėti uogų.

Leduose jaučiasi ir kavos skonis, ir karamelė. Jie yra pakankamai riebūs ir kaloringi, gal man kiek saldoki, todėl kitą kartą dėsiu ne pilną indelį "Rududu".

Skanaus!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite