Angle down Atgal

Naminė pica su mieline tešla: nėra taip sunku pagaminti

Naminė pica! Iš tiek mielinės tešlos padarysit dvi nemažas picas arba picą ir duonytę.

Tešlai reikės:

500 gramų miltų
1 arbatinio šaukštelio druskos
2 šaukštų cukraus
2 šaukštų šilto vandens
20 gramų mielių
300 ml pieno
100 gramų sviesto

Ant picos dėkite ką tik sugalvojate. Faršą (aišku keptą), šoninę, daržoves, sūrį, padažą. Ką labiausiai mėgstate.

Mieles su cukrum ir vandeniu išmaišau vienam inde. Palieku, kol sumaišau miltus su druska ir pakaitinu sviestą su pienu. Viską sumaišau ir užminkau. Palieku porai valandų.

Tešlą dalinu pusiau, pasidarau picos pagrindą ir dedu į miltais pabarstytą skardą. Tepu pomidorų padažo, dedu kepintą faršą, šoninę, paprastus ir saulėje džiovintus pomidorus, pabarstau žolelių, pilu salsa padažo ir barstau sūrio. Kepu apie 20 minučių.

Padas labai pūstas, bet pica nesausa. Pabandykit.

P. S. Iš tešlos likučio kepiau mini duoną su sūriu ir šonine. Receptu pasidalinsiu vėliau. O jūs galite išsikepti dvi picas.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite