Angle down Atgal

Mėsos vyniotinis su kopūstais - žiemos, kurios dar nesulaukėm, maistas

Po švenčių į sudėtingesnių patiekalų gamybą, rodos, nenorime nė akies krašteliu pažiūrėti. Mėsos vyniotinis tikrai skamba sudėtingai. Bet taip nėra. Sunkiausias dalykas - pasiruošti išklotinę iš mėsos ir iškentėti, kol mėsa marinuosis bei keps.

Pirmiausia reikės gražiai išpjaustyti apie kilogramo dydžio kumpio gabalą. Turite gauti ploną, gražią, vos centimetro storio stačiakampio formos išklotinę. Išpjaustę išklotinę ją suprieskoniuokite. Aš naudoju rūkytądruską, amerikietiškus šonkaulių prieskonius, mišinį kiaulienai. Suvyniotas suktinis turi su prieskoniais pasimarinuoti apie parą laiko šaldytuve.

Išvynioję sumarinuotą mėsą, jau prieš kepimą ant viršaus dedame saulėje džiovintų pomidorų ir troškintų kopūstų. Nors įdarą esame išbandę jau visokį, bet šis mėsai suteikė sultingumo ir minkštumo.

Susukame vyniotinį, surišame siūlu (kaip kokią daktarišką dešrą) ir dedame į kepimo rankovę. Šalia pridedame stambiai pjaustytų raudonųjų paprikų ir du į 4 dalis padalintus mėlynuosius svogūnus. Jie duos sulčių, nors paprikos išlieka labai skanios ir kaip garnyras.

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusantros valandos. Po valandos jau galite prakirpti rankovę ir leisti vyniotiniui apskrusti.

Patiekiam su virtomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.

Daugiau receptų rasite čia.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite