Angle down Atgal

Mango keksas - gaivi puošmena Velykų stalui

Pirmiausia noriu paklausti, ar švęsite Velykas? Mes atšvęsime kiek anksčiau, nes abu su vyru dirbame, todėl suskubau iškepti saldžią puošmeną. Prisipažinsiu, suskubau ne dėl to. Susipjausčiau didelį mangą ir ketinau užkandžiauti, bet buvo neskanu. Žinot tą jausmą kai nori, paragauji ir jau nebenori? Tai va, reikėjo tą mangą kažkur padėti.

Jums reikės:

1 didelio mango
2 šaukštų grietinės ar graikiško jogurto
200 g kukurūzų miltų
150 g cukraus
1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
4 kiaušinių

Į kokteilinę sudėjau mango gabaliukus be odelių ir porą šaukštų grietinės. Sumaliau, į masę bėriau cukrų, miltus, kepimo miltelius. Kiaušinių trynius atskyriau nuo baltymų.

Tryniai keliavo į tešlą, o baltymus išplakiau iki purumo, tik tada įmaišiau į tešlą. Čia ir yra minkšto pyrago paslaptis. Kepė ilgokai, apie 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Labai drėgnas, minkštas, gaivus pyragas-keksas.

Ant viršaus dar išlydžiau šokolado ir pabarstukų, ką radau spintelėje nuo praeitų metų.

Pamiršau paminėti, kad jis ir be gliuteno, tačiau galite maudoti įprastus miltus - bus dar drėgnesnis.

Daugiau receptų - "Virtuvės princesėje"

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite