Angle down Atgal

Mada tapusios cinamoninės bandelės. Dar negaminote?

Taigi cinamon rolls. Kaip be jų. Iš tiesų, tai viena partija jau suvalgyta ir kyla antra tešla, bet surašyti gan daug, tad vis atidėliojau. Bet taip verta pabandyti! Nesirinkau nei vieno populiaraus recepto. Jokio madingo glaisto su cukraus pudra. Kam tas cukrus?

Reikia pripažinti, kad mielinę tešlą dariau pirmą kartą. Paauglystėje mano močiutė turėjo bandelių kepyklą, padėdavau joje suktis ir bijojau sugadinti tą tobulą prisiminimą. Bet kepančios bandelės kaip tik grąžino į tuos gerus laikus.

Tešlai reikės:
500 g miltų
1 šaukštelio druskos
2 šaukštų cukraus
2 šaukštų šilto vandens
20 g mielių
300 ml pieno
100 g sviesto

Įdarui:
100 g sviesto
100 g cukraus
4 šaukštų cinamono

Dubenyje sumaišome mieles, 2 šaukštus cukraus ir vandenį. Puode ištirpiname sviestą ir supilam kiek pašildyti pieną, bet neužverdam. Dubenyje miltus sumaišome su druska, pilam mielių ir sviesto mišinius.

Tešlą išmaišom ir kočiojam pabarstydami miltais apie 5 minutes. Paruoštą tešlą dubenyje uždengiam ir paliekam kambario temperatūroje kilti pora valandų.

Pakilusią teštą iškočiojame kaip didelį 1 cm storio stačiakampį. Ištepame sviestu, barstome cukrumi, cinamonu ir susukam. Supjaustome į 10-12 gabalėlių ir su tarpais dėliojam į sviestu pateptą skardą. Dar kartą uždengiam ir leidžiam 20 minučių pakilti.

Kepam apie 25 minutes 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Valgom dar šiltas su pienu. Jei bandelių liko, uždenkite jas maistine plėvele. Jos greitai apdžiūsta, todėl prieš kitą valgymą galite 20 sekundžių pašildyti mikrobangų krosnelėje ir vėl turėsite purias, minkštas bandeles.

Skanaus!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite