Angle down Atgal

Linas Petrukaitis: apie tai, kaip gimė „TOP 30 geriausių restoranų”

Tikriausiai ne vienas, besidomintis gastronominio pasaulio naujienomis, seka kiekvienais metais renkamus geriausio restorano Lietuvoje rinkimus. Ir visai ne veltui, juk komisijoje dalyvauja savo srities profesionalai. Šįsyk, apie maistą, skonius ir potyrius virtuvėje, bendraujame su „Gero maisto akademijos” įkūrėju Linu Petrukaičiu.

Tikriausiai ne vienas, besidomintis gastronominio pasaulio naujienomis, seka kiekvienais metais renkamus geriausio restorano Lietuvoje rinkimus. Ir visai ne veltui, juk komisijoje dalyvauja savo srities profesionalai. Šįsyk, apie maistą, skonius ir potyrius virtuvėje, bendraujame su „Gero maisto akademijos” įkūrėju Linu Petrukaičiu.

Akimirka, kai gimė „Gero maisto akademija”

Labai geras mano draugas Tomas Ramanauskas, kažkada pradėjo sudarinėti savo asmeninį restoranų top’ą, pagal tai, kurie restoranai yra tinkamiausi tam tikroms progoms. Tokį kategorizuotą asmeninį reitingą. Tą patį pradėjau daryti ir aš. Tada pradėjome šiuos top’us nuolat pildyti ir atnaujinti savo telefonuose. Ilgainiui pradėjome galvoti, kad iš to galėtų išeiti visai geras projektas, kuris būtų aktualus daugeliui. O visa kita jau buvo ilgų tyrimų ir svarstymų rezultatas. Juk pati idėja nėra originali - daugumoje Europos šalių tokie projektai jau seniai egzistavo.

Svarbiausia – restorano koncepcija

30 geriausių restoranų Lietuvoje” tikslas – sudaryti unikalias patirtis siūlančių geriausių Lietuvos restoranų reitingą. Tad mes siekiame, kad Akademijos nariai vertintų ne konkretų patiekalą, o visą restorano koncepciją, kurios viena iš svarbiausių dalių, žinoma, yra maistas. Bet jeigu reikėtų išskirti vieną kriterijų, tai, be abejo, būtų kūrybingumas.

Laimės formulė

Kažkas aštraus, raudonas vynas, draugai ir parmezas.

Skanus maistas

Maistas su idėja ir charakteriu.

Virtuvėje svarbiausias ne receptas

Kada tik yra galimybė, valgau mieste. Jeigu gaminu namie, beveik niekada aklai nesilaikau recepto, visada gaminu „iš akies”. Nesu stiprus kulinaras, bet gamindamas visada stengiuosi pajausti maistą ir gaminti pagal mintyse įsivaizduojamą skonį.

Firminis patiekalas

Turiu vieną žuvies patiekalą, kurį darau vieną kartą per metus – per Kalėdas. Jis patiekiamas ant stalo, ne po pirmo vyno butelio, nes draugai galėtų greitai dekonstruoti šį patiekalą. Stengiuosi saugoti šį receptą – bijau, kad gali tekti Kalėdas švęsti vienam.

Ryto ritualai

Ryte pirmas dalykas, kurį imu į rankas - aeropress’as ir Huracan kava. Ir dar labai mėgstu vandenį.

Skaniausias patiekalas

Skaniausių patiekalų tikrai yra daug, net nebandau jų kolekcionuoti. Vienas, kurį dažnai prisimenu – duona su pelenais, kurią Matas Paulinas kepdavo Nüman’e.

Mėgstamiausieji

Labiausiai mėgstu tuos restoranus, kurie turi nuolat restorane dirbantį ir su lankytojais bendraujantį šefą. Kartais restoraną renkuosi pagal tai, kuris arčiau namų, kartais pagal desertą, o dažniausiai – pagal trisdešimtuką.

Linas Rekomenduoja

Tai receptas, kurio išmokė geras draugas Justas Čekuolis – „Korado”. Šis pavadinimas reiškia „Ko rado” šaldytuve. (šypsosi) Gaminti iš to, kas tuo metu yra namie, yra tikras iššūkis, kuris verčia būti kūrybingam ir vartoti atsakingai. Kartais nuveda atradimų keliu, o kartais, kai jau labai nesigauna – į restoraną.

www.meniu.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite