Angle down Atgal

Lengvas ir neįprastas obuolių pyragas

Šis paprastas obuolių pyrago receptas pravers tada, kai neturėsite laiko pagaminti ką nors gardaus.

Reikės:

130 g grietinės

150 g sviesto

1 šaukštelio kepimo miltelių

2 kiaušinių trynių

300–350 g miltų

2 šaukštų cukraus

1 šaukštelio cinamono

10 obuolių

Gaminimo būdas

Miltus suberkite į dubenį ir sumaišykite su kepimo milteliais. Rupia tarka sutarkuokite sviestą ir sutrinkite su miltais į gumulėlius.

Įmaišykite trynius ir grietinę. Suminkykite tešlą ir leiskite pastovėti 15–20 minučių.

Obuolius supjaustykite per pusę ir išimkite sėklines.

Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite du 5–8 mm storio lakštus.

Skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo uždėkite vieną tešlos lakštą. Eilėmis išdėliokite obuolių puseles pjūviu į apačią. Pabarstykite cukrumi ir cinamonu.

Antruoju tešlos lakštu uždenkite obuolius. Kraštus užspauskite.

Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 25–35 minutes. Kai pyragas iškeps, pabarstykite jį cukraus pudra.

Skanaus!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite