Angle down Atgal

Lazanija, kurią pagaminsite itin greitai

Virtuvėje mėgstu suktis greitai, bet šeimą maitinti skaniai ir kokybiškai, todėl nuolat tenka prigalvoti gudrybių. Šį kartą rekomenduoju pasigaminti lazaniją kiek neįprastu būdu. Nevarkite tarkuodami, pjaustydami ir kepindami atskiras daržoves įdarui, o pasirinkite konservuotą mišinį. Aš tokio pasiruošiau vasarą, bet galima naudoti pirktinį padažą.

Aš ruošiau lazaniją 5 žmonėms ir pietų dėžutei į darbą. Tikrai visiems užteko.

Jums reikės:

Kilogramo kiaulienos ir jautienos faršo;
Skardinės konservuotų pomidorų;
Lazanijos lakštų (sunaudojau 12, pakuotėje būna 20);
2 stiklainiukų Uncle Ben's tipo padažo (pamenat mano naminį variantą, naudoju jį, kur jau yra ir morkų, ir paprikų, ir svogūno, ir pomidorų). Bet jei nenorite naudoti jo, tada reikės:
2 morkų;
Paprikos;
Pomidorų padažo arba pastos;
Svogūno.

Padažui:
40 gramų sviesto;
40 gramų miltų;
500 mililitrų pieno;
Provanso žolelių;
50 gramų tarkuoto kietojo sūrio.

200 gramų tarkuoto sūrio lazanijos viršui.

Pirmiausia pasiruošiau faršą. Jei gaminsite su rekomenduotu padažu, tai faršą kepiname tiesiog su juo ir konservuotų pomidorų skardine. Jei ne, tada pirma pakepinkite smulkintą svogūną, tarkuotas morkas, galop sudėkite papriką, faršą ir pabaigoje konservuotus pomidorus.

Kai faršas paruoštas, pasidarome Bešamelį. Puode išlydau sviestą, dedu miltus ir ištrinu, kad vėliau nebūtų gumuliukų. Tada pilu pieną ir nuolat maišau. Tirštėjant įdedu Provanso žoleles, kietąjį sūrį ir vos vos pakaitinus išjungiu.

Dabar jau sluoksniuojame lazaniją. Į stiklinio indo apačią pilu Bešamelio ir ištepu. Ant padažo dedu lakštus, faršo sluoksnį, vėl lakštus, tepu Bešameliu, dedu faršą, lakštus, Bešamelį. Taip sluoksniuojame kiek tik norime. Aš darau tris aukštus lakštų ir du aukštus faršo (storesnius ir gausesnius). Ant paskutinių lakštų tepame Bešamelį ir gausiai barstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Aš sunaudojau 200 gramų pakuotę.

Kuo daugiau padažo ir kuo sultingesnis faršas - tuo geriau. Skysčio kepimo inde lai būna daug. Tada lakštai išsitroškins ir bus minkšti.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.

Daugiau receptų rasite „Virtuvės princesė“.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite