Angle down Atgal

Kiniška vištiena per 20 minučių: jokio vargo ir puikus skonis

Kai leidi vyrui rinktis, ko norėtų vakarienei, jis gali prisigalvoti įmantriausių patiekalų. Šį kartą paprašė kiniškos vištienos. Tos gardžios, lipnios, kaip iš restorano. Ėmiau tyrinėti receptus, bet nei vienas manęs nesužavėjo, nes darbo buvo labai daug, o jūs žinote, mėgstu greitai paruošiamus patiekalus. Tai štai, gimė naujas receptas, kurį išbandysite vos per 20 minučių.

Patiekalui reikės:

500 gramų vištienos filė
2 šaukštai krakmolo
1 kiaušinio
Druskos ir pipirų
Aliejaus kepimui
Sezamo
2 česnako skiltelių

Padažui:
3 šaukštų pomidorų padažo
Šaukšto sweet chilli
Šaukšto krakmolo
Šaukšto balzamiko arba ryžių/obuolių acto
Šaukštelio cukraus
4 šaukštų vandens.

Vištieną supjaustome kąsniukais, padruskinam, papipirinam, įmušame kiaušinį, dedame krakmolą ir išmaišom. Dedam į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi. Gerokai apkepus įspaudžiame česnako ir leidžiam paskrusti. Kepant vištai virkite jau ir ryžius, viskas vyks labai greitai.

Kai česnakas jau pakepa, į puodelį ar stiklinę pasidarykite padažą. Tiesiog sumaišykit visus ingredientus ir pilkite ant jau paruoštos vištienos. Pašildykite tik vos vos, kad padažas taptų lipnus ir apgaubtų vištieną.

Pabarstykite sezamo sėklomis tiesiai keptuvėje ar jau lėkštėje. Galite pagardinti ir svogūno laiškais.

Patiekite su gaiviomis salotomis (be grietinės ar majonezo).

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite