Angle down Atgal

Kai pintinės pilnos obuolių: gardus amerikietiškas pyragas patiks visiems

Obuolių pyragų bumas keliauja po internetą. O aš saviškio recepto vis neįkeldavau. Čia mano firminis, nepaliekantis abejingų. Labai juokingai visada vyras komentuoja. Sakau, jog reikia pagaliau parašyti receptą. O jis man - „Tu gal dar kartą išbandyk, ar jis geras“. Suprask, pyrago nori.

Šį obuolių pyragą kepiau kolegoms. Įvertino puikiai! Beje, pagal visą receptą galima kepti vieną didelį pyragą arbu du, į kekso formos skardas, jei kartais norisi vieną paragauti, o kitą draugams nunešti.

Reikės:

600 gramų miltų
3 trynių
250 gramų sviesto
3/4 stiklinės cukraus pudros
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 kg obuolių
1 šaukštelio cinamono

Gaminimas yra visiškas paprastas. Tešlos šaldyti ar kildinti nereikia, tai šakar makar ir paruošta.

Nusilupame ir kubeliais supjaustom obuolius, beriame į keptuvę, pilam šaukštą vandens ir kiek pakaitinę beriame cinamono. Visai sukepti nereikia.

Tada darome tešlą. Į miltus maišom kepimo miltelius, pudrą, kubeliais pjaustytą sviestą, kiaušinių trynius ir suminkom tešlą.

Skardą iškloju kepimo popieriumi (jei skarda ne silikoninė). Dedu du trečdalius tešlos ir suformuoju pagrindą paaukštintais krašteliais. Pilu obuolius ir viršų iš likusios tešlos papuošiu juostelėmis arba darau trupinius.

Kepiau apie 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Galima valgyti dar šiltą su ledais.

P.S. Jei padarysite itin ploną pyrago pagrindą - keps labai greitai, bet labai byrės ir bus sunku išimti bei valgyti be įrankių. Jei nepakepinsite obuolių - tešla iškeps labai greitai, o obuoliai liks vos sušilę, dar traškūs, ne visai pyragui priklausančios konsistencijos.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite