Angle down Atgal

Iš­ban­dy­ki­te tris bal­to­sios miš­rai­nės va­ria­ci­jas

Bal­to­ji miš­rai­nė – vie­nas tų pa­tie­ka­lų, be ku­rio neį­si­vaiz­duo­ja­mas joks lie­tu­vių šven­ti­nis sta­las. Nors daž­niau­siai ga­mi­na­me pa­gal kla­si­ki­nį bal­to­sios miš­rai­nės re­cep­tą, ga­li­ma lais­vai eks­pe­ri­men­tuo­ti: pa­pil­dy­ti įmant­res­niais ing­re­dien­tais, tra­di­ci­nį ma­jo­ne­zą keis­ti ki­tais pa­da­žais ar ruoš­ti svei­kes­nes šio pa­tie­ka­lo ver­si­jas.
 

Pasigaminkite įmantresnių padažų

Majonezo visada galite lengvai pasigaminti namuose, o tokiu majonezu pagardinta mišrainė įgaus dar subtilesnio skonio. Majonezas susideda vos iš kelių ingredientų: aliejaus ir kiaušinio trynio, šiek tiek acto ar citrinos. Gamindami kai kurie žmonės mėgsta jį pagardinti garstyčiomis arba mėgstamomis šviežiomis žolelėmis. Alyvuogių aliejus turi savitą skonį, todėl majonezas paprastai yra gaminamas iš neutralaus skonio aliejaus, pavyzdžiui, rapsų ar saulėgrąžų.

Jeigu ruošiant baltąją mišrainę norisi lengvesnio skonio – majonezą sumaišyti galima ir su graikišku jogurtu. Arba jo nenaudoti iš viso – baltąją mišrainę gardinkite graikišku jogurtu, sumaišytu su citrinos sultimis, šviežiais krapais, česnakų milteliais, druska, pipirais.

Veganiška baltoji mišrainė

Reikės:

  •  250 g bulvių;
  •  100 g morkų;
  •  125 g žaliųjų žirnelių;
  •  100 g raugintų agurkų;
  •  100 g šviežių agurkų;
  •  veganiško majonezo;
  •  šaukštelio garstyčių;
  •  druskos;
  •  juodųjų pipirų;
  •  poro;
  •  šviežių krapų;

 kelių šaukštų citrinos sulčių.

Nuplaukite neluptas morkas, bulves ir jas išvirkite. Kai atvės, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Taip pat susmulkinkite ir agurkus, porą. Visus ingredientus suberkite į vidutinio dydžio dubenį, užberkite druskos, juodųjų pipirų bei smulkiai supjaustytų krapų. Atskirame indelyje gerai išmaišykite veganišką majonezą, garstyčias, citrinos sultis ir dėkite ant salotų.

Baltoji mišrainė su kaparėliais

Reikės:

  •  250 g bulvių;
  •  100 g morkų;
  •  125 g žaliųjų žirnelių;
  •  100 g raugintų agurkų;
  •  2 kiaušinių;
  •  majonezo;
  •  druskos;
  •  juodųjų pipirų;
  •  nedidelio svogūno;
  •  kelių šaukštų kaparėlių;
  •  šviežių krapų;
  •  šviežių petražolių.

Nuplaukite neluptas morkas, bulves ir jas išvirkite. Atskirame puode kietai išvirkite kiaušinius – užteks 7–10 min. Atvėsusias morkas, bulves bei kiaušinius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, taip pat ir agurkus. Itin smulkiai supjaustykite nedidelį svogūną. Visus ingredientus suberkite į vidutinio dydžio dubenį, užberkite druskos, juodųjų pipirų bei smulkiai supjaustytų krapų ir petražolių. Dėkite bent du didelius šaukštus majonezo ir viską gerai išmaišykite.

Baltoji mišrainė su ridikėliais ir graikiško jogurto padažu

Reikės:

  •  3 didelių išvirtų ir kubeliais supjaustytų bulvių;
  •  2 vidutinių virtų ir kubeliais supjaustytų morkų;
  •  3 virtų ir supjaustytų kiaušinių;
  •  kelių supjaustytų marinuotų agurkų;
  •  3/4 stiklinės atšildytų žirnelių;
  •  2 nedidelių susmulkintų salierų stiebelių;
  •  6 vidutinio dydžio susmulkintų ridikėlių;
  •  puodelio supjaustytos mėsos (kumpio, keptos vištienos – pagal skonį).

Padažui:

  •  1/4 puodelio avokadų aliejaus;
  •  3 šaukštų graikiško jogurto;
  •  šaukšto obuolių acto arba citrinos sulčių;
  •  kelių šaukštų virtų baltųjų pupelių;
  •  1 valgomojo šaukšto garstyčių;
  •  1/2 šaukštelio jūros druskos;
  •  1/2 šaukštelio svogūno miltelių.

Visus salotoms skirtus susmulkintus ingredientus sumaišykite dubenyje. Visus padažui skirtus produktus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės ir užpilkite ant mišrainei skirtų ingredientų. Išmaišykite.

Skanaus!

Pranešimas spaudai

 

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite