Angle down Atgal

Dovilė Urbanaitė: apie ryto ritualus, keisčiausią ragautą patiekalą ir ypatingus šaltibarščius

Ankstyvas rytas yra jos mėgstamiausias paros laikas. Tačiau priešingai nei daugeliui žmonių, jis prasideda ne nuo socialinių tinklų tikrinimo ar el. laiškų skaitymo, bet nuo ramios meditacijos jos namų Vilniuje terasoje, salierų sulčių ir įkvepiančios tinklalaidės. Vestuvių planuotoja ir moterų bendruomenės „She is glowing“ įkūrėja Dovilė Urbanaitė sako, kad rytas jai yra šventas, todėl ji stengiasi, kad jo ramybės nesugriautų nereikalingas stresas ar nerimas.

Greitas gyvenimo tempas D. Urbanaitę įsuka taip, kad laiko reguliariai ir sočiai pavalgyti tiesiog nelieka.

„Net nemeluosiu, kad turiu laiko reguliariai pavalgyti. Mano draugas grįžęs iš darbo labai dažnai paklausia, ką valgiau pietums, ir tik tuomet suprantu, kad pietų aš kaip ir neturėjau. Tiesiog užkandau kažką, kas pakliuvo po ranka, – juokiasi žinoma moteris. – Normaliau pavalgau tik tada, kai pietauju su klientais. O pati pietų dažniausiai negaminu, nes jie būna pačiame darbų įkarštyje.“

Svarbiausia – sveikas maistas

D. Urbanaitė sako, kad tiek valgant mieste, tiek ir namuose, jai labai svarbu, kad maistas būtų skanus ir sveikas: „Mėgstu valgyti mieste, tačiau stengiuosi laikytis sveikos mitybos principų ir nesirinkti nuodėmingo maisto, ieškoti sveikesnių alternatyvų. Jeigu gaminu namuose, tai renkuosi ruošti paprastus, daug laiko nereikalaujančius patiekalus – įvairias sriubas, salotas ar vištieną. Tačiau visais atvejais be išimties man svarbu, kad tai būtų sveikas maistas“.

Valgyti žiūrint televizorių

Pastaruoju metu ypač daug kalbama apie sąmoningą valgymą – lėtą maisto kramtymą ir valgymą be papildomo triukšmo ar mobilaus telefono rankoje. D. Urbanaitė sako, kad net ir suprasdama šios minties naudą, ji su draugu vakarieniaudami vis dėlto mieliau renkasi žiūrėti televizorių.

„Vakarieniaudami mes su draugu dažniausiai žiūrime užsienio televizijos laidas apie verslininkus, kurie pristato savo idėjas investuotojams „Shark tank“ ir „Dragon's den“. Jos leidžia man tobulėti ir padeda sužinoti daugiau apie tai, kokios verslo idėjos yra vertos investuotojų dėmesio. Vakarienė žiūrint mėgstamą televizijos laidą man yra labai malonus pasilepinimas, kuris kiekvieną dieną labai džiugina“, – pasakoja žinoma moteris.

Silpnybė – jūrų gėrybės ir tailandietiška virtuvė

Didžiausios D. Urbanaitės simpatijos atitenka tailandietiškai virtuvei ir jūrų gėrybėms. Meilė pastarosioms, pasak moters, prasidėjo dar gyvenant Tenerifėje. Čia ji kasdien galėjo mėgautis šviežia žuvimi ir jūrų gėrybėmis. Ne mažiau nei pastarosios, Tenerifėje ypač gardžiai ruošiami tailandiečių virtuvės patiekalai. Lietuvoje, kad ir kaip norėtų, tokios vietos žinoma moteris iki šiol dar neatrado.

„Kad ir kaip man patiktų tailandietiška virtuvė, Lietuvoje dar neatradau vietos, kurioje skaniai ruošia jos patiekalus. Jeigu turite pasiūlymų, parašykite man ir aš mielai išbandysiu“, – šypsosi žinoma moteris.

Graži figūra be dietų – įmanoma

D. Urbanaitė nėra dietų šalininkė. Pasak jos, lieknas kūno linijas padeda išlaikyti sveika mityba ir reguliarus sportas: „Aš esu prieš dietas. Kai buvau jaunesnė, mėgau save jomis alinti, tačiau dabar mano santykis su maistu puikus. Turiu sveikus valgymo įpročius ir aktyviai sportuoju – tai man padeda jaustis gerai ir be dietų“.

Pats keisčiausias patiekalas laukė Lietuvoje

Nors vestuvių Tenerifėje planuotoja ir moterų bendruomenės „She is glowing“ įkūrėja nemažai keliauja po svečias šalis, kuriose ragauja pačių įvairiausių patiekalų, visgi keisčiausią maistą ji valgė Lietuvoje.

„Kartą dalyvavau renginyje Kernavėje, skirtame prisiminti senovės Lietuvių kasdienį gyvenimą. Ten buvo galima paragauti ožkos smegenų. Tai pats šlykščiausias dalykas, kurį kada nors esu valgiusi. Jos net nebuvo gerai pagamintos – beveik nekeptos ir nevirtos, – pasakoja D. Urbanaitė. – Kad ir kaip būtų keista, esu dėkinga šiai patirčiai, nes nuo to laiko labai lengvai galiu atsakyti į klausimą apie keisčiausią kada nors valgytą patiekalą.“

Skaniai pavalgyti Vilniuje

Mėgstamiausios D. Urbanaitės vietos Vilniuje skaniai pavalgyti yra Azijos maisto restoranas „Briusly“, baras „Mililitrai“, kuriame gaminami labai skanūs suši, ir restoranas „Bola“. Pastarajame ruošiami spalvoti, skanūs ir sotūs dubenėliai.

Neįprasti šaltibarščiai

Paprašyta pasidalinti savo firminio patiekalo receptu, D. Urbanaitė sako, kad vasarą tai be abejonės – šaltibarščiai. Jos šio sezono atradimas – ruošti su mineraliniu vandeniu „Vytautas“.

„Šaltibarščiai su mineralinio vandeniu yra labai gaivūs, su vos juntamu burbuliuku. Šį receptą radau Beatos Nicholson tinklaraštyje, pagalvojau, kad būtų įdomu išbandyti, ir nuo tada, kai pirmą juos pagaminau, neįsivaizduoju šio patiekalo be mineralinio vandens „Vytautas“. Tai yra ne mano, o Beatos firminis receptas, tačiau dabar jį išbandyti siūlau visiems savo draugams. Jie labai džiaugiasi šiuo netikėtu atradimu“, – sako D. Urbanaitė.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite