Angle down Atgal

Gaminti namuose vėl madinga

Kulinarinės knygos visais laikais buvo geidžiamos, tačiau pastaruoju metu, kai visų gyvenimo tempas šiek tiek sulėtėjo ir vis daugiau laiko praleidžiame namuose ir namų virtuvėje,  kulinarinių knygų poreikis dar labiau išaugo. Šiandien norime pristatyti dvi knygas, kurios padės gaminti sveikai, skaniai, smagiai.

„Sveika ir gardu“; Indrė Trusovė; Alma Littera, 2020

Prieš beveik dešimtmetį atsiradęs sveikos gyvensenos tinklaraštis ,,Sveika ir gardu‘‘ – vienas pirmųjų Lietuvoje ir vienas populiariausių, socialiniuose tinkluose vienijantis beveik 160 000 sekėjų. Jo įkūrėja – dietistė, sveikos gyvensenos konsultantė Indrė Trusovė. Jos padedami žmonės išmoksta optimizuoti savo svorį, sveikai ir gardžiai maitintis ne tik patys, bet ir visa šeima.

Šioje knygoje, kuri dar tik prieš kelias dienas atsirado knygynų lentynose, tačiau tapo viena perkamiausių knygų, yra:

• Net 101 sveikas ir gardus receptas visai šeimai – nuo mažiausio iki vyriausio.
• Nesudėtingi, be jokių įmantrių ingredientų paruošiami patiekalai. Dauguma gaminami tiesiog iš tų produktų, kuriuos visi visada turime namuose.
• Įvairus meniu nuo užkandžių iki pyragų. Idealus norintiems atsikratyti papildomų kilogramų.
• Prie kiekvieno recepto patarimai, kada tinkamiausia valgyti ir kuo pakeisti sudėtyje esančius ingredientus.
• Indrės klientų sėkmės istorijos ir detalus planas, kaip pačiam pradėti rašyti savo sėkmės istoriją.

„Nori sulieknėti, į savo ir šeimos racioną įtraukti daugiau sveikesnio, bet skanaus maisto? Manai, kad šie du dalykai nesuderinami? Pasinerk kartu su manimi į ,,Sveika ir gardu‘‘ pasaulį ir leisk Tau parodyti, kad viskas yra paprasčiau, nei atrodo“.
Indrė Trusovė 

„Ant medinės lentelės“; Kristina Pišniukaitė; Alma Littera, 2018

„Ant medinės lentelės“ – vienas populiariausių Lietuvos maisto tinklaraščių. Jo kūrėja, maisto stilistė ir fotografė Kristina Pišniukaitė kalba apie sveiką gyvenimo būdą, kuria subalansuotus ir ryškius receptus, paneigdama mitus, kad sveika mityba yra prėska.

„Kas yra vertinga receptų knyga? Manau, tai knygoje pateiktų receptų ir tų, kuriuos išbandysite, santykis. Jeigu, sklaidydami šiuos puslapius, nurysite seilę: „Ir šitą, ir aną, ir dar tą noriu pagaminti!“, vadinasi, savo tikslą pasiekiau. Tikrai neteks stvertis už galvos dėl kulinarinių įmantrybių. Atvirkščiai, akį trauks paprasti, kasdieniai patiekalai, kurie padės apsispręsti, ką gaminti. Galvojau apie šiuolaikišką žmogų, kuris nori maitintis subalansuotai, įvairiai, mums įprastais produktais“. Kristina Pišniukaitė

Šioje knygoje, kuri jau dvejus metus yra viena iš perkamiausių kulinarinių knygų, yra:

• 99 sveiki, stilingi, lengvi receptai, kulinarinės gudrybės ir patiekalo variacijos.
• Patiekalai, tinkantys kai kurių produktų netoleruojanties žmonėms.
• Daug augalinės kilmės receptų.
• Patogus receptų ženklinimas.
• Savaitės meniu planavimo paslaptys.
• Pasaulio receptai, pritaikyti lietuvių skoniui ir produktų pasiūlai.
• Svarbiausia, kad ši knyga – Jūsų pačių rankraštis, kurį galite redaguoti ir išdrįsti atrasti naujų skonių ne aklai laikantis pateiktų receptų, bet lanksčiai pritaikant juos pagal spintelių ir šaldytuvų turinį.

Interviu su knygos autore >>

Knygų ieškokite internetiniame knygyne www.knyguklubas.lt.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite